• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...

Eylül’ün son haftası Türkiye’nin dört bir tarafında 40’a yakın il ve ilçede İDEV ismi ve seminerleriyle tanıştık. ‘İdeal Eğitim’ ismi ve hedefiyle çalışmalarına başlayan bu vakıf, toplum olarak ihtiyaç duyduğumuz konularla dinleyicilerin karşısına çıktı. Evlilik, Aile Kurumu, Çocuk Eğitimi, Neslin Muhafazası, Ahlaki Yozlaşma, Sosyal Medya Kullanımı, Uyuşturucu Kullanımı ve Madde Bağımlılığı, Bilinçli Bir Toplumun İnşası ve İdeal İnsan’ başlıklarından oluşan konuları 9 aylık seminerler şeklinde düşünen vakıf, yüreklerde iyi eğitim, kaliteli nesil ve güzel yarınlar adına bir umut yeşertti.

 Mart 2018 itibariyle kuruluşunu tamamlayan ve vakıf olarak resmi gazetede ilan edilen İDEV(İdeal Eğitim Vakfı),  ağırlıklı olarak eğitim alanında çalışacak. İdeal bir neslin ideal bir eğitimle oluşacağı inancıyla yola çıkan İDEV kuruluş amacını şu cümlelerle ifade ediyor:

“Eğitim, öğretim, bilim, kültür, tarih, spor ve sanat alanlarında faaliyetler yürüterek birey, aile ve toplumun bu konularla ilgili bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek, ahlaki ve manevi destekte bulunmak, gençlerin her türlü uyuşturucu ve zararlı maddelerden korunmasını sağlamak ve vakıf senedinde yazılı diğer amaçları gerçekleştirmek.”

İDEV’in kuruluş amacında belirtilen hususlar aslında iyi bir eğitimle gerçekleşebilir; çünkü eğitim, insanoğlunun en başat ihtiyaçlarındandır.

Eğitim, insanın zihinsel, duyuşsal, düşünsel ve fiziki yönden fıtri kodlarına uyumlu hale getirilmesi veya bu kodlara göre hareket etmesini sağlamaktır.

Eğitim; bilgilenme, ders alma, öğüte açık olma, terbiye ve olgunlaşma gibi birçok edinimle iç içe ve paralel bir konudur.

Eğitim, sağlıklı bir sistem ve duyarlı öğreticiler eliyle yapılmadığı zaman nesiller ahlaki ve irfani yönden zayıf kalırlar.

Eğitim, bir toplumun yarınlarının harcı mesabesindedir. Bir toplumun yönetim, siyaset, ekonomi, teknoloji ve sağlık gibi alanlarda kendine yetebilmesi ve ilerleyebilmesi eğitimle doğrudan ilgilidir. ‘Yarım doktor candan, yarım âlim imandan eder.’ sözü bunu ifade eder.

Eğitim kurumu olarak hizmet veren yapıların dini, ahlaki, bilgi, verim ve yeterlik gibi pedagojik unsurları bünyesinde barındırması lazım. Bu unsurları bünyesinde barındırmayan bir eğitim kurumu ister akademi, ister okul, ister vakıf ve ister se özel statülü olsun başarılı olamaz. Bu tür eğitim kurumları belki bilgiyi iyi öğreten olabilir, eğitim araçları açısından yeterli olabilir ama eğitimin kalitesi için aynı şey söylenemez. İyi bir eğitim, iyi bir ideale bakar. İyi bir ideal de insanın bütün yönlerine hitap etme, düşünce ve hareket yönüyle hür ve aşkın bir insan yetiştirme hedefiyle örtüşmektedir.

Toplumsal erozyon, ahlaki yozlaşma ve düşünsel aşınma aldı başını gidiyor. Birilerinin bu hayâsız akına dur demesi gerekiyor. Bize dokunmayan batıl ve günah zehirli yılların bin yıl yaşaması isteği ve rehaveti dokunma sırasının artık bize geldiğini gösteriyor.

Nesli, aklı, bedeni, canı zehirlemeye yeminli şeytan heveslilerin çabası ideal bir eğitimi ve güzel bir ahlakı önceleyen girişimler tarafından akim bırakılması lazımdır. Bireysel ve toplumsal tahribatın yoğunlaştığı bir dönemde İDEV’in hem seminerleriyle, hem değerler eğitimiyle uyumlu aile eğitim setleriyle hem de AYT, TYT ve LGS deneme örnekleriyle çalışmalarına başlaması çok önemlidir. İDEV’in çalışmalarının bu önem çerçevesinde takip edilmesi, sahiplenilmesi ve daha geniş kitlelerin bundan haberdar edilmesi lazımdır.