• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...

Kaç gündür aklımdan çıkmıyor. Yazmak istiyorum; ama sadece yazmak yeterli olur mu? diye düşünmeden edemiyorum.

Aylar öncesinden projesi hazırlanıp 9-18 Ağustos arası Mevlana’nın şehri Konya’mızda Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından adeta imkânlar seferber edilerek organize edilen, adına da İslami Dayanışma Oyunları diyerek İslam’a hakaret edercesine yapılan iğrenç etkinliklerden bahsediyorum.

Bu nasıl bir kafa yapısıdır hala anlamış değiliz. Tıpkı cumhuriyet kurulduktan sonra medeni kanun gereği bu milleti İslam’dan uzaklaştırmak için dans etkinlikleri, güzellik yarışmaları, içkili balolar ve her türlü gayri ahlaki cürmün modaymış gibi bu millete enjekte edilmesi gibidir. Ortalama yüz yıl önce bu, Atatürk ve ona tabi olan modern yarenleri tarafından yapıldı. Adına da medeniyet dediler. İslami kıyafetlerin yasaklanması, medreselerin kapatılması ve bu gibi türlü zulümler bu memleketin mayası olan İslam ortadan kalksın diye yapılmıştı. Peki, başarılı oldular mı? Bu soruya cevap vermek çok zor. Nesiller geldi geçti. Darbelerle bu milletin sinesindeki iman ateşini söndürmeye çalıştılar ama başarılı olmadılar. Her seferinde bir yiğit çıktı karşılarına ve onu hedefe koyup yok etmek istediler. Kimden bahsediyorum biliyor musunuz? Aziz Şehid Şeyh Said Efendiden bahsediyorum.  Onun kıyamı namus-u ekber içindi. Yine Bediuzzaman Said Nursi Hazretleri de bu amaç uğrunda can verdi. İskilipli Atıf Hoca ve onun gibi canını veren yüzlerce yiğidi örnek verebiliriz.

Tarih yiğitleri yazadursun biz gelelim günümüzdeki Kemalizm havarilerine. İktidarın bilgisi dâhilinde ve hatta bizzat eliyle yapılan bu ifsat edici etkinlikler Kemalizm’in görevini yerine getirmektedir. Şaşırmadık buna. Çünkü hala bu iktidarın elindeki belediyeler konserlerle bu milleti ifsat etmeye büyük çaba sarf ediyor. Ama başına İslam ibaresi konularak yapılan etkinlik, ahlaksızlık değirmenine sutaşıma konusunda konserlerin daha da üstünde bir şeydir. Buna ne mi demeli?

Yazıklar olsun, hatta katmerli yazıklar olsun demeli.

 Başına İslam kelimesini yazarak kendince iyi bir şey yaptıklarını zannedenler ahirette bunun vebalini çok ağır ödeyecekler. Biz burada hatırlatma vazifemizi yerine getiriyoruz. Gerisi onlara kalmış. Ama Kemalizm’i güçlendirmek size hiç yakışmıyor. Kendi elinizle elde ettiğiniz günahlarınız sizi yakalayıverecek. Ya bu dünya da ya da öteki dünyada.