• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Bir deyim vardı. “Ocağıma incir ağacı dikti” diye. İncir ağacının ne zararı olabilir ki? İncir hem lezzetlidir hem de sağlık açısından çok faydalı bir meyvedir. Kurusu da ayrıca dertlere devadır. Peki, incir ağacı neden olumsuz bir deyim içinde kullanılmış? Gelin bunu biraz açalım; İncir ağacı suya ulaşmak için köklerini çok derinlere uzatır. Bunu yaparken yeraltındaki en sert kayaları bile çok rahat bir şekilde çatlatarak suya ulaşır. Tarımla ilgilenenler bunu bildiği için evin yakınlarına incir ağacı dikmez. Zira incir ağacı suya ulaşma konusunda çok hırslı olduğundan kökleriyle evin temeline zarar verir. İncir ağacı evden uzak bir şekilde yetiştirilirse daha faydalı olur.

Şimdi gelelim ocağımızdaki incir ağacına. 4 Nisan 1949 yılında kurulan NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü)’ya Türkiye 18 Şubat 1952’de üye oldu. Böylece ülkemizin ocağına bir İNCİR(LİK) ağacı dikilmiş oldu. Üye olmanın bir bedeli de vardı. Peki, bu bedel neydi ve Türkiye ne yapmalıydı. Aslında Türkiye 1950 de Kore’ye asker göndererek öncesinden bir bedel ödemişti. Sonrasında da üyelik başladı diyebiliriz. Artık Türkiye NATO’nun müttefiki olmuştu. Doğudan gelecek olan bir saldırıya direk karşı koyacaktı. Aynı zamanda NATO üyesi devletlerin doğudaki askeri üssü haline gelmişti. Türkiye, NATO'ya üye olduğu 1952 yılından bu yana NATO üyesi ülkelerden askeri güç bakımından en büyük ikinci ordusuyla İttifak içinde eşsiz konumdaki ülkelerden biri olarak önemli rol oynuyordu. Türkiye aynı zamanda NATO ortak bütçesine en çok destek veren ülkelerden biriydi. Yani güçlü olmayan ekonomisine rağmen her türlü maddi katkıda bulunuyordu. Önemli bir detayı da dile getirmekte fayda var diye düşünüyorum. NATO demek aynı zamanda ABD demekti.

Türkiye’de şu anda yaklaşık olarak 28 NATO üssünün olduğu söyleniyor. Bu üslerden en önemlisi de İncirlik Hava Üssüdür. Malatya Kürecik üssü de en az İncirlik Üssü kadar önemlidir. Hatta ABD Irak’ı işgal ederken en çok kullandığı üs yine İncirlik Üssüydü. ABD’nin uçaklarla bombaladığı Irak’taki katliamların üstünden zaman geçse de hiç hafızalardan silinmeyecek. Zaten ABD demek katliam demektir.

Gelelim asıl değinmek istediğimiz konuya. Türkiye NATO/ABD tarafından resmen işgal edilmiş bir durumdadır. İşgalci ABD resmen ocağımıza incir ağacı dikmiş. Hedeflerine ulaşmak için ülkemizin her karış toprağına köklerini yaymış ve her geçen gün temelimizi çatlatmaktadır. Bahçemizi kendi emelleri için kullanıyor. Toprağımıza göz dikerek bağımsızlığımıza zarar veriyor. Ekonomik, askeri ve siyasi bağımsızlığımız tehlikededir. Ülke olarak bu meseleyi hal etmediğimiz sürece emperyalistlerin cirit attığı her alanda kayıplarımız devam edecektir.