• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...

Mübarek Ramazan ayını yarıladık. Kavuşturana sonsuz şükürler olsun. Bu ayın bereketi ve feyzini değerli hocalarımız her sene bize hatırlatıyorlar. Rabbim kendilerinden razı olsun. Müslüman bir ülkede yaşamanın avantajıyla her Müslüman bu ayı en güzel şekilde değerlendirmeye gayret ediyor. Evlerde iftar davetleri, vakıf ve derneklerde de bu faaliyetler elhamdülillah çok güzel bir şekilde icra ediliyor. Memleketin her köşesinde fakir ve fukaranın elinden tutan insanlar ellerindekini paylaşmaya gayret ediyor. İnanın bu duygular dünyalık hiçbir şeye eş değer değildir. Ondandır ki Rabbimiz orucun mükâfatını gizli tutmuş. Zira dünyalıklar, gizli tutulan bu mükâfatın yanında belki bir hiç hükmündedir.        

                Memleketimizde ramazan ayı genel olarak bereketli geçiyor. Oruç tutmayanlar da var tabi. Onların da ıslah olması için kavli ve fiili dualarımızla desteklemek gerekir. Ramazan ayıyla birlikte belediyeler de bazı güzel işlere imza atıyor. Gıda kolisi, et yardımı, nakdi yardım gibi güzel faaliyetlerle vatandaşın bu ekonomik krizde ihtiyacının az bir kısmı karşılanmaya çalışılıyor. Fakat anlam veremediğimiz bir faaliyetleri daha var. Adına da ramazan şenlikleri deniliyor. İnsanların ibadetle meşgul olması gerektiğini ve bu güzel ayın değerlendirilmesi gerektiğini hocalarımız âlimlerimiz ve değerli kanaat önderlerimiz söylemektedirler. Hal böyleyken camilerde teravih kılındığı vakitlere denk getirilerek şarkılar ve türküler eşliğinde eğlence mekânlarına dönüşen belediyelere ait kimi meydanlar bu millete hiç de yakışmayan görüntülere sahne oluyor. Ramazan bunun için mi farz kılındı? Neden bu ifsada dur denilmiyor? Bu yazdıklarıma kimileri kızacak biliyorum. Ama biz doğruları buradan haykırmak zorundayız. Umarım bizi anlarlar.

Bir diğer konu da bu etkinliklerin masraflarıdır. Belediyeler şuanda konserlere harcadığı parayı açıklarsa eminim bu ramazanda fakir ve fukaranın iftarı için değil 30 gün, belki 6 ay yetecek bir rakam ortaya çıkar. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim, konser ve şenlikleri sadece muhalefetin belediyeleri düzenlemiyor ha. İktidar partisinin belediyeleri de bundan geri kalmıyor. İBB aynı zamanda konserlerinde “sarhoş olamıyorum” diyor. “hayattan tat alamadığını” da söylemeyi ihmal etmiyor. Hayatın tadı haramlarda değildir. Helallerdedir bunu da bir türlü fark edemiyor. Bu israf ve başıboşluğun bir an önce son bulması gerekiyor. Milletin parası millete fesat ve günah olarak dönmesin. Elde imkân vardır şimdi. İmkânları kaybedince her şey için geç olabilir. Musibetler sadece maddi değildir. Bu manevi bir musibettir ne olur fark edelim!