• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...

Bilenler hatırlayacaktır. 1999`da Abdullah Öcalan Suriye`den çıkarıldıktan sonra İtalya`ya geçmişti. İtalya, Türkiye`deki tepkileri önce pek ciddiye almadı. Birden bireTürkiye`de İtalyan mallarına, kültürel değerlerine kısacası her şeyine karşı sert ve ciddi ambargo gelişti. Esnaf parasını verdiği İtalyan mallarını raflardan indirip yaktı. Sanayiden sanata, diplomasiden turizme İtalya adeta tahminlerin ötesinde bir protestoya tabi tutuldu… Bu beklenmedik tepki İtalya`yı şaşırtmakla kalmadı, adeta panikletti, afalattı. Öcalan apar topar İtalya`dan çıkarıldı.

Türkiye`ninİtalya`ya olan bu beklenmedik tepkisi öyle bir şok etkisi oluşturdu ki, hiçbir Avrupa ve Asya ülkesi (o zaman pek ülkenin ismi geçiyordu) Apo`yu sınırlarına bile yaklaştırmadı. Kenya`ya gönderildi. Orada da sonuç malum…

Trump`ınİslam ülkelerine karşı bu aşağılayıcı tavrı artık müeyyidesiz kalmamalıdır.

Eğer Türkiye`nin 1999`da İtalya`ya karşı gösterdiği bu ciddi ambargo benzeri çok ciddi ve kararlı bir ambargo bütün İslamâlemi tarafından ABD mallarına, ekonomik kaynaklarına, finans kuruluşlarına, iletişim ve telekomünikasyon şirketlerine, Hollywood başta olmak üzere bütün kültürel değerlerine, turizmine karşı geliştirilirse; özellikle de CumhurbaşkanıSayın Erdoğan`ın işaret ettiği gibi ABD dolarından, alternatif para birimlerine yönelindiği gibi yukarıda sayılan alanların alternatif alanları tespit edilip yönelinse, hiç kuşkunuz olmasın, ABD, tarihinde görülmemiş bir sıkıntıya düşer kalır. Bundan kimsenin kuşkusuz olmasın. Trump, ABD`nin kendisine en büyük musibeti olur. Trump`ın kendini bilmez tavırları sadece İslam âlemine karşı değil, dünyadaki bu çoğunluk kesime karşıdır.

ABD`de Trump politikalarına karşı başlatılan tepkisel ve kitlesel eylemler, İslamâleminde uzmanlarınca planlanan boykot ve ambargolarla desteklenmelidir. Yaygınlaştırılmalıdır.

ABD`ye karşı çok hesaplı bir ambargo ve boykot şayiası bile ABD şirketlerini panikletmeye yeter. Bu ABD`nin en zayıf noktasıdır. Zaten ABD`nin ne bir ulus bütünlüğü, ne kadim bir tarih birliği nede manevi bir değer birliği vardır. Tek ortak bağı çıkarlarıdır. Çıkar tehlikesi onun yumuşak karnıdır.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI SUSKUN KALMAMALIDIR

İslam Âleminin tepkisi devletler düzeyinde ortaya konulursa, STK`lar, örgütlü yapılar daha güçlü ses verir. Fakat devletler olmasa bile, İslamâlemindeki “potansiyel;” caydırıcı bir tepkiyi ziyadesiyle sergiler. Bunun alt yapısı -Amerika ve Trump sayesinde- zaten hazırdır. İslam coğrafyasındaki ABD askeri üsleri kapatılmalıdır. İncirlik gibi…

Boykot demişken İstanbul`daki “TRUMP TOWER” ne iş yapar? Türkiye bu işe TrumpTower`i kapatarak başlayabilir. İtalya`nınApo`yu kovduğu gibi, ABD`de Feto`yu kovabilir. Berlusconi gibi Türkiye`ye nedamet duyabilirler. Sonuç için bir başlangıç lazım. Uyanmak ve şuurlanmak duası ile; Allah`a emanetsiniz.