• DOLAR 32.512
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2495.174
  • ...

Halep adeta yeni bir Halepçe… İşte Irak Baasının Irak`ı getirdiği nokta. İşte Suriye Baasının Suriye`yi içine düşürdüğü hal. Arap baharı bir Arap Baas belası olarak çöktü ümmetin yüreğine… Arap âlemi Libya`dan Mısır`a, Suriye`den Irak`a aslında bir Baas hareketinin açık ya da örtülü tesiri ile şekillenmişti. Baas hareketi ise özellikle MişelEfIak gibi Hristiyan Arapların öncülük edip inşa ettiği “ulusal sol” tandanslı bir yapılanmaydı… Cemal Abdunnasır, Kaddafi, Saddam ve Esad avenesi, Baasın sadık taşeronlarıydılar. Pkk ve Türk solu` da Arap Baasının bizim mahalledeki versiyonudurlar… müttefiktirler.

Evet… Halep, Halepçe`den farksız…

Yine zalim, yine zulüm… Yine Mazlum, yine ölüm… Kaçışa bile fırsat yok. Bombardıman enkazlarından fışkıran körpe cesetler morarmış ve kan sızıyor.

Hatırlayın; Halepçe`de de moraran ve ciğerleri patlamış çocuk cesetleri vardı, anne ve babalarının “cesetlerinin kucağında”… Üstlerine kapaklanmışlardı yavrularının.  Ama uçak bombardımanına karşı ne çare?! Zalim aynı zalim… Mazlum aynı biçare… Senaristler aynı mihraklar… Dünya yine suskun.

Güç sahiplerinde VİCDAN sorunu var. Vicdan sahiplerinde ise güç sorunu ve ızdırabı… Arabulucu diye gelenler asıl ana cepheleri açmışlar. Olgular zıt kavramlarda isimlendiriliyor. “Barış” herkesin dilinde, fakat savaşın en acımasızına meftun tüm taraflar…

Fakat… tek bir yerden bir teselli var, ümit besleyen beslenen o da; “küfür belki devam eder, fakat zulüm asla…!” düsturu… Halepçe`nin failleri, sonlarıyla bu ilahi vaade şahitlik ettiler, gösterdiler. Saddam… Kimyasal Ali ve diğerleri… Allah bazen zalimi bir kılıç olarak kullanır sonra ondan da intikam alırmış… Saddam`a sahiplik edip ona uçak bombaları verenler, kaderin bir cilvesi olarak onun darağacını kendi elleriyle kurdular... ! Saddam ve yoldaşları Halepçe`den yargılanıp idam edildiler. En ibretliği ise Saddam`ın Ameri-Kan`lar tarafından öldürülen oğulları ve torunun cesetlerinin fotoğraflarının Saddam`ın hücresine asılmasıydı.  Cesetler tıpkı Halepçe`deki çocukların cesetleri gibi pişmiş ve morarmıştı… Esad de şahidi olduğu bu süreçten ibret alır mı bilinmez fakat bu ilahi vaadin tahakkukundan kimsenin şüphesi olmasın.

   Amerika ve Rusya`nın temsil ettikleri güç merkezleri için de ibret tabloları vardır. Büyütülmüş Makedon İskender ve Moğol cengiz… İkisi de dünyaya hâkim olmak istemişlerdi. Makedonya şuan Yunanistan ve Arnavutluk arasında sorunlu bir bölge haline düşmüş. Moğolistan`da Makedonya`dan beter, muhtaç…

Dünya böyledir. Zulüm ise uyuz kaşıntısı gibidir. Kaşıdıkça sahibine haz verir, yarasını derinleştirir, yayar ve eceli olur nihayetinde…

Ey uyuz zalimler! Halep`in çocuklarının da kanı size kalmaz. Halepçe`nin ki gibi… Mazlumun ahı çöktürür şahı… Çünkü ilahi kanun böyle işler. Allah imtihan eder, fakat ihmal etmez.  Allah`a emanetsiniz.