• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamd Alemlerin Rabbine selat ve selam O`nun habibi Muhammed Mustafa (s.a.v.)`ya olsun.
İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Yakubi hasretle alem-i bekaya irtihal eden merhume Rana Teyze`ye Allah`tan rahmet yakınlarına ise sabr-ı cemil niyaz ederek ‘bu zulüm nereye kadar` diye haykırmadan duramıyor insan. Ayyuka çıkan can yakıcı feryatları her nedense birileri duymak istemiyor. Kendi zihniyetlerinin oluşturduğu gündemlerinde bir nebze olsun İslam davası, ilayi Kelimetullah uğruna mağdur olan zulme uğrayan insanlara yer yok. Gazetelerinde televizyonlarında çarşaf çarşaf kedi, köpek haberleri, Ermeni- Yahudi hak hukukuna yer verilirken sürgünden sürgüne gönderilen namaz mahkumlarından kimsenin haberi bile olmuyor? 
Rana Teyze, yürek yakıcı sesiyle zindan kapılarında yaşadığı mağduriyeti anlattığında yüreği sızlamayana ‘insan` diyemiyor insan olan. Hak hukuk diye kendilerini yerden yere vuranlar; bir anne hasretle kavrulup kederiyle gözü açık ruhunu teslim ederken neredeydiniz? Kimileri için hastalık (derecesi ve şiddeti hiç göz önünde bulundurulmadan) dışarı çıkmaya bahane edilirken kimileri de merhume Rana Teyze gibi buluşmayı mecburen ahirete erteler. Hangi aklıselim buna “eşitlik” diyebilir ki?
Öyle ya Rana Teyzenin oğlu ve onun gibi İslam davası uğruna mağdur olanların bir farkı var: Allah`ın dinini gereği gibi yaşamak. Bundan dolayı mı her türlü hak-hukuktan mahrum ediliyorlar?
Evet Allah`ın Resulü; “Bu din garip geldi, garip gidecek, müjdeler olsun o gariplere!” diye buyuruyor. Garipliğimiz ve mazlumiyetimiz mensup olduğumuz İslam davası münasebetiyledir. Biz bu davanın ezasına da cefasına da razıyız. Garibimize giden husus bu gün bu ülkeyi yönetenlerin de geçmişte benzer hakikatler için mağdur olduğudur. Hepimiz Müslümanız ve aynı peygamber ümmetiyiz, okuduğumuz kitap Kur`an-ı Kerimdir. Rabbimiz Teala birçok ayet-i kerimede açık şekilde zalimleri ebedi cehennemle tehdit ediyor. Bu ayet-i kerimelerde, zulmün ve zalimin dünya ve ahirette hebaya ve hüsrana mahkum olduğu görülmektedir.
Umudumuz o ki Rana Teyzenin bu hasretli firakı bir daha hiçbir mahkum yakını için tekrarlanmaz. Zira dört duvar arasında bu ve benzeri vefat haberlerini alıp da sabır etmek azımsanmayacak derecede zordur. Yakupların Yusuflara kavuşması duasıyla Allah`a emanet olun!