• DOLAR 32.584
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2436.253
  • ...

Hamd âlemlerin Rabbine, salât ve selam da O`nun pak Rasûlüne olsun.

Gün geçmiyor ki, sahip olduğumuz değerler medya aracılığıyla yitirilmesin. Gün geçmiyor ki, kıymet verdiğimiz şeyler, kıymetsizliğe itilmesin. Binlerce yıldır yapılamayan tahribatı, bir filmle yapmayı başarıyorlar.

Geçen haftalarda sosyal medyada gündeme bir isim düştü: Meryem. Sosyal medya kullananlar bilirler; gündeme düşen isimler için zihninizde türlü senaryolar dolaşır. Acaba Meryem adında Suriyeli bir kadının başına bir şey mi gelmişti? Yoksa Meryem adında bir kız mı kaçırılmıştı? Meryem kimdi? Meğer Meryem, yeni çıkan bir dizinin ismiymiş. ‘Eyvah!` dedim. ‘Artık arama motorlarında hep bu melanetle karşılaşacağız.`

Küfür artık İslami isimleri kötüleyerek amacına ulaşma yolunu bırakmış. Zaten yeterince yaptılar bunu ve nerdeyse kötüleyecek isim kalmadı. Recep, Şaban, Ramazan, Abdi, Abuzer, Kamil, Şakir, Sıdıka vs… Listeyi uzatırsak yazıya yer kalmaz. İslamcı geçinen gençlerin birçoğu da bir saçmalık yaptıklarında birbirlerine ‘Kamil, Şakir, Şaban vs` demiyorlar mı? Küfür bu manada amacına yeterince ulaştı.

Şimdi başka bir şey yapmalılardı. O da İslami isimleri ahlaksızlık ile birlikte anıp, bu isimlerin kudsiyetini yok etmek. ‘Fatmagül` dizisinin adı ‘Buse`nin Suçu Ne` olsaydı İslami kesim belki hiç oralı olmayacaktı. Ama söz konusu Fatmagül`dü. Peygamberin (asv)`ın kızının ismi idi. Bir merakla oturdu tesettürlü ablalar televizyonun karşısına. ‘Hele bir bakak hele, bu Fatmagül`e ne olmuş?`

Şimdi de Meryem çıktı masum sayılabilecek bir senaryoyla. Çünkü Fatmagül`deki gibi ahlaksız senaryolara karşı temkinli artık bazı kesimler. Önce Meryem`i suçsuz yere hapse attılar. Bakalım –yani bakmayalım- Meryem`i hapisten çıkarıp iğrenç sahnelerde oynatacaklar mı? ‘Bana erkek eli değmemiştir.` diyen Meryem`imizin adını göz göre göre lekeliyorlar. O Meryem ki Allah O`na hesapsız rızık vermiş. O Meryem ki, babasız doğan tek çocuk O`na bahşedilmiş. Edeb, hayâ ve iffette zirvelerin zirvesi Meryem(as). İşte şimdi O`nun ismine göz dikilmiş.

Şefkat, iffet, merhamet, takva kelimelerini aratınca karşımıza İslam`a taban tabana zıt film isimleri çıkmamalıydı. İslami isimlerden cisimlere kadar bütün değerlerimize sahip çıkmalıyız. Yoksa sahip çıkacak ‘değerimiz` kalmayacak.

Sezgin Özbay