• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...

Hamd Kudüs`ün Rabbine, salât ve selâm Mescid-i Aksa`da 124 bin Peygambere imamlık yapan Nebî`ye olsun.

Kudüs… Mis kokulu nadide gülü ümmetin… Kudüs, cennetten bir bahçe…

Mescid-i Aksa, Kâbe`ye rağmen kendisine döndüğümüz ilk kıble… Rabbe ilk yöneliş, ilk rükû, ilk secde... Ümmet huzura ilk Mescid-i Aksa ile durdu, ümmet huzuru ilk Mescid-i Aksa ile buldu. Adı uzak, kendi yakın mescid; Mescid-i Aksa… Uzakları yakın eden mescid.

Efendimiz(asv), kimsenin ulaşamayacağı makamlara Kudüs üzerinden ulaştı, kimsenin gücünün yetmeyeceği kutlu Mirac yolculuğu için Kudüs`ten kuvvet buldu. Eğer önce Kudüs`e uğramasa, o uzun yolu göz açıp kapama süresinde gitmese, Miracın ağırlığına nasıl dayanırdı?

Kudüs bizim ilk kıblemiz ama Yahudilerin daimi kıblesi. Peygamberimiz(asv) Mescid-i Aksa`da bir kere namaz kılmış ama diğer Peygamberlerin birçoğunun ömrü orda geçmiş. Terörist israil, o topraklarda daha çok kendilerinin hakkı olduğunu söylüyor. Zira Peygamberlerinin çoğu orada yaşamış. İlk bakışta haklı da duruyorlar hani. Bizim Peygamberimize (asv) inansalar zaten Müslüman olurlardı. Olmasalar dahi o toprakların bize ait olduğunu kabul ederlerdi, çünkü Efendimizin Mescid-i Aksa`daki imameti bu kabulü gerektirir. Peki, neden haksızlar?

Yahudiler ve Hristiyanlar, Efendimiz(asv)`ı kendi çocuklarını tanıdıklarından daha iyi tanıyor, O`nun(asv) bir gün Mescid-i Aksa`da namaz kılacağını ve daha fazlasını da biliyorlardı. Bile bile inkâr edilen bir şey yalan olur mu? Demek ki Kudüs`ün bizim olduğu gerçeği yakıyor israil`in içini. Biliyor israil, Kudüs bizimdir, bizim kalacak Allah`ın izniyle. Kudurmuş köpek gibi salyalar akıtması ve saldırması ondan.

Peki ya bizler? Kendimi bildim bileli Kudüs`ün altının oyulduğu ve bir gün ansızın yıkılacağı söylenir durur. Bunu bile bile oturduk yıllarca. Bakıyoruz bir hareketlilik, hemen sarılıyoruz klavyelere. İnsan utanıyor artık Twitter`da açılan hashtaglerden. #KudüsİçinAyağaKalk ne demek yahu? Neden oturuyorduk ki? Oturmaya utanmıyorduk, bari yıllardır Kudüs için ayaktaymışız gibi davransaydık.

Alçak israil Kudüs`ü ibadete kapatıp, namaz kılan Müslümanların önüne de kendi polislerini koyup secde ettiriyor. Bundan daha acı bir şey var mı? Ey Kudüs! Bizi affedebilecek misin; Sen an be an yıkıladururken, rahat yuvalarında senden gafil olan bizleri? Domuzun ve maymunun kardeşleri postallarıyla kirletirken seni, oturup kalan bizi affeder misin?

Ey Kudüs! Senin düşmanlarını zengin ettiği halde, sana saldırılınca ağlayıp sızlayan Müslümanları da affeder misin?

Ey Kudüs! Seni konuşmayanın dili de kalbi de lâl olur. Senin aşkını kuşanan da lâl-u gevher, inci olur.

Ey Kudüs! Dünyanın en güzel insanları mı seni anlatıyor yoksa seni anlatan mı dünyanın en güzel insanı oluyor?

Ey Kudüs! Ey kalbimiz! Tut elimizden… Tut ki, olacaksak seninle olalım, ereceksek seninle erelim, öleceksek seninle ölelim…