• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...

Hamd âlemlerin Rabbine, salât ve selam da O’nun pak Rasulüne olsun.

Kış, kar, soğuk hava, zamlar, faturalar, küresel salgınlar, kışla gelen hastalıklar ve daha sayamayacağımız nice faktörler hayatımızı olumsuz yönde etkiliyor. Bu aralar birçoğumuzda bir yılgınlık, yorgunluk ve her şeye karşı isteksizlik var. “Nasılsın?” sorusuna “Bomba gibiyim.” diye cevap verenler yok artık.

Tembelliğimizden, yorgunluğumuzdan kurtulmak için bir çıkış yolu arıyoruz ancak bulduğumuz yöntemler çoğu zaman çinko karbon pil etkisinde oluyor. Şöyle güzelce bir şarj olup işlerimizi dört başı mamur yapamıyoruz.

“Günü kurtarsam kâfi…” mantığıyla hareket ediyoruz çoğu zaman. Bizi bu uyuşukluğumuzdan kurtaracak birilerini arıyoruz ama herkes de bizim gibi… Fitilimizi ateşleyecek bir kıvılcım yok kimsede. Zaten birçokları o kıvılcımın arayışında.

Bir kurtarıcı bekler gibiyiz. Rüyadaki bir ermiş, çevremizdeki bir uzman, doktor, derviş, âlim, çalışkan bir dost, her kim olursa… Beklemekten ağaç olduk ama meyve vermeye de takatimiz yok. Peygamberimiz aleyhissalatu vesselamın, kendisinden Allah’a sığındığı tembellik ve acizliğin ana kucağındayız.

İçimizde değişmezsek kimsenin bizi değiştireceği yok. İçimizi değiştirmek için de bir kurtarıcı bekliyoruz. Ve hamdolsun ki o kurtarıcı misafirler geliyor. Kimseyi ayırt etmeden, kimseye iltimas geçmeden her haneye ve her kalbe misafir oluyorlar. Bunları yazarken bile motive oluyor insan. Okuyana da şifa kılsın Rabbim.

Üç Ayları kast ettiğimizi anladınız umarım. Receb ayının ismi bile ruha huzur veriyor. Berrak ve yufka bir deniz gibi… Yukarıdan seyredilen, civarında ormanlar olan açık mavi bir deniz… Receb, Allah’ın ayıdır buyurmuş Efendimiz (asv). Sahibine layık lütufla geliyor mübarek, heybeleri dolu dolu.

Kurtarıcımız geliyor, kurtulmak istiyorsak… Bu ayda maddi manevi rahatsızlıklarımıza çare arayalım. Olur ki bizim çözemediğimiz hallerimiz, aslında vücudumuzun eksikliğini hissettiği bir vitamindir. Kendimizi yorgun ve huzursuz hissetmemize çözüm belki eczanededir, belki de secdede…

Üç Aylarla kendimizi kurtarmaya bakalım bütün yorgunluklarımızdan, sıkıntılarımızdan, zaaflarımızdan… Üç Aylara hürmet gösterelim ki Allah’ın melekleri de bize hürmet göstersin. Üç Ayları ihya edelim ki bize hayat verilsin.

Rabbim Receb ayını maddi manevi hastalıklarımızdan kurtulmamıza vesile eylesin. Ümmetin yetimlerini, gariplerini Üç Aylarda ve sonrasında sevindirsin. Bizi onlarla, onları bizimle sınamasın. Ahirette onları bize davacı kılmasın. Bizi kendimize de davacı kılmasın Rabbim. Elimiz, ayağımız, derimiz, dilimiz bizden şikâyetçi olmasın. Âmin…