• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...

Hamd âlemlerin Rabbine, salat ve selam da O’nun pak Rasulüne olsun.

İnsanın kendinden daha çok düşündüğü, sevdiği, kendisinden daha iyi bir yerlere gelmesini istediği biri varsa o da çocuğudur. Her ebeveyn okul açılma arifesinde çocuğunu hangi okula yazdıracağı hususunda uzun uzun kafa yorar.  Ve sonunda çocuğunu, en iyi seçenek olarak düşündüğü okula verir.

Bu kadar kafa yormaya, istişareye, sıkıntıya rağmen biri çıkar ve “İmam hatip okulları tehlikeli! Çocuklarınızı normal liseye verin daha iyi” der. Buna da kendince deliller getirir. Bunu diyen karşı cenah olsa içimiz yanmaz. Ancak bizden bildiğimiz, hoca denilen biri bunu yapınca işte o zaman iş değişir.

İyileri tenzih ederek başladığınız bir cümleyi, bütün okulları genelleyerek bitiremezsiniz. Sonuna –ler çoğul eki getiremezsiniz. Hem konunun başında “İmam hatiplerden bile ateist ve deist çıkıyor. Gerisini varın siz düşünün.” dedikten sonra, o gerisini düşünmemiz gereken yere çocuklarımızı göndermemizi isteyemezsiniz. Mevcut şartlarda okul seçimi de bir cihattır. Ve bu cihadı insanların en iyi şekilde yapmasına mani olmamalısınız.

Eskiden ana haber bültenlerinde flaş haber olarak geçilen bir haberdi şu: “Flaş, flaş, flaş… Çocuklar, öğretmenleriyle birlikte namaza gitti. Öğretmenin imamlığında namaz kıldılar.” Laiklik elden gidiyor çığırtkanlığının sermayesi idi bu haberler. Şimdi imam hatiplerin kendine ait mescidi var ve öğretmenler bizzat namaz kıldırıyor. Üniversitede bile Cuma saatine denk gelen derslerde koca koca insanlar sorun yaşarken, şimdilerde ortaokul ve lise çocuklarının okulda çekinmeden, gizlenmeden namazını kılabiliyor olması az şey midir?

İmam hatiplerin çoğunda kız-erkek ayrı okuyor. Ergenlik çağında kanı deli akan gençlerimizi kızlı erkekli, giyim kuşamına ve ağzından çıkan sözlere dikkat etmeyenlerin çoğunlukta olduğu okullara göndermek hangi aklın ürünüdür?

Hem ne kadar da kolay dışardan sadece eleştirmek. Köklü bir cemaatiniz olsun, her imkân elinizin altında olsun ama eleştirdiğiniz şeyin yerine yıllardır ama yıllardır yenisini, güzelini, alternatifini koyamamış olun. Bu düpedüz acizliktir. Hani şöyle denilse anlarım: “İmam hatiplerin bazılarında itikadi sorunlar var. O yüzden çocuklarınızı okula göndermeyin, özel ders aldırarak dışardan okutun.” Ama böyle de demiyor. Ya daha iyisini yap ya da daha kötüsüne yönlendirme insanları.

Her ne kadar eleştirsek de haklılık payı yok mu? Var. Ancak alışılmış bir ahlaksızlığı silmek, bir fikri sorunu çözmekten daha zordur. Matematik ve fen öğrenmekse mesele, aynısı imam hatiplerde de var. Hatta ülke çapında gerek sınavlarda gerekse bilim alanında derece yapan imam hatipliler de var. Ancak meselemiz bu değil.

O proje, bu proje, falan kişi münafık. O da bir şey mi? Canım ülkemde projelerin projeleştirdiği insanlar var.

Vesselam.