• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...

Hamd âlemlerin Rabbine, salât ve selâm da O’nun pak Rasûlüne olsun.

Zaman zaman zorluklarla sınandığımız olur, dert, keder, musibet yahut hastalıkla… İşte bu sıkıntılı zamanlarımızda bir kurtuluş yolu, hiç olmazsa bir teselli ararız kendimize. En zor zamanlarımızda aklımıza gelen ilk kişi, en iyi dostumuzdur. Aradığımız, derdimizi anlattığımız, kendisinde teselli bulduğumuz…

Dikkat ettiniz mi bilmem, dostumuzun elinden bir şey gelmeyecek de olsa, derdimizi paylaşmak bizi rahatlatır. Çünkü dertleştiğimiz kişinin en çok duasına muhtacızdır. Zira dua dışında her şeyin minneti ister istemez biner üstümüze. Demek ki biz en çok Allah’a muhtacız, en çok da Allah’ladır huzurumuz. En iyi dostlarımızı bile tabiri caizse Allah’tan bizim için bir şeyler istesinler diye rahatsız ederiz zor zamanlarda.

Allah dostları, sıkıntılardan, hatta zararlı böceklerden bile kurtulmak için bile bol bol istiğfar etmeyi tavsiye etmişler. Hem Efendimiz aleyhissalatu vesselamın tavsiyesidir bu. “Kim istiğfara devam ederse, Allah onu her darlıktan kurtarır, her sıkıntısına bir ferahlık verir ve onu hiç ummadığı yerden rızıklandırır.”

İstiğfar, bizi Allah’a yaklaştıran ilk basamaktır. En büyük sorunlarda bile, hiç değilse huzur vesilesi olur kalbimize. İstiğfar maddi ve manevi serinlik vesilesidir. Çok sıcak bir memlekette, serinletici hiçbir malzeme bulamadığınızda ‘estağfirullah’ çekin; Allah’ın izniyle sıcağa dayanabildiğinizi göreceksiniz. Hastalıkların şiddeti istiğfarla hafifler. Borç yükü istiğfarla hafifler.

Dünyanın sonu yaklaşıyor. İnsanın sonu da… Birilerini dost edinip de sonunda hüsrana uğramayan insan yoktur. Herkes, en az birinden dolayı hayal kırıklığına uğramıştır. Dünya, sırtını dayayacak yer değildir; içindekiler de öyle… En iyi dostumuz bile bir gün Azrail’in peşine takılıp bizi terk edebilir. Hepimiz ölümlüyüz, malumunuz. O yüzden, bütün dallar kırılmadan tutunalım Allah’a. Musibetler yakamıza yapışmadan, hastalıklarla boğuşmadan, borç zilletine, yalnızlık illetine uğramadan önce…

Sıkıntıya uğramadan önce Allah’a dönmek, O’na dayanmak ve O’nunla yaşamak bir nevi checkup yaptırmak gibidir. Rabbimizdir hem dostlarımızı, hem dayandıklarımızı, dualarına sığındığımız, sözleriyle teselli bulduklarımızı veren.

Şu küresel kaosta, bu salgın hastalık konusunda da Allah’tan ve Rasulünün hadislerinden daha güzel sığınak yoktur. Kendimiz ve sevdiklerimiz için, muhtemel bela ve musibetler hakkında dua edelim.

Allah’ım bizleri, kalbi hak nuruyla yeşerenlerden eyle. Güvendiği dağlara kar yağmadan dağın sahibine sığınanlardan eyle. Dayandıklarımızı dostlarından eyle. Ancak hiç kimseye senden daha çok dayanmayacak bir imanla kalbimizi süsle.