• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...

Hamd âlemlerin Rabbine, salât ve selâm da O’nun pak Rasûlüne olsun.

İdeal Eğitim Vakfı -kısa adıyla İDEV- geçtiğimiz hafta itibariyle halkı bilinçlendirme çalışmalarını başlattı. Birçok ilde ailevî ve toplumsal meselelerle daha doğrusu kanayan yaralarımızla ilgili konferanslar verdi. İDEV ve çalışmaları, yıllardır hasretini çektiğimiz şeylerdi. Zira bütün öğütler kadınlara veriliyor, dağılmak üzere olan yuvaları kadınların kurtarması bekleniyor, bozulan huzuru kadının tesis etmesi gerektiği gibi yanlış yöntemlere başvuruluyordu. Dikkatli bakacak olursak, her ne kadar adına ‘aile dergisi’ dense de en iyi aile dergileri –kadınlar yazdığı ve erkeklere nasihat etmekten hayâ ettiklerinden olsa gerek- çoğunlukla kadını eğitmeyi amaçlamaktadır.

Gelelim İDEV’e… İDEV, kadrosundaki yetkin ve işinin ehli kişilerle, erkeğe de kadına da itiraz hakkı bırakmadı. Bizim şehrimizdeki programda, iki konuşmacı da konuya öyle hâkimdiler ve anlatım o kadar akıcıydı ki, sadece konuşma temelli yaklaşık iki saatlik programı herkes sonuna kadar heyecanla dinledi. İDEV’in ilk konferansında bile hemen herkes evine huzur içinde döndü. Evinde zaten huzurlu olanlar da -Allah’ın izniyle- evine ve eşine daha da bağlanarak ayrıldılar salondan.

Âcizane kanaatimizce İDEV, yıllardır kadını erkeğe rakip olarak gösteren, ailenin temelini sarsan, çocukları anasız, babaları evlatsız bırakan, erkeği nafakaya, ikinci eşi zulme mahkûm eden sistemin karşısına dikilecek en güzel oluşumdur. Ancak programa sorunlu aileleri ve zihniyeti bozulmaya yüz tutmuş kimseleri getirmemiz şartıyla… Sorunlu komşularımız, Müslüman olduğu halde İslam’ın güzelliklerinin farkında olmayan kimseler, dağılmak üzere olan aileler yahut ailesiyle sağlam ve huzurlu ilişkiler kurmak isteyenler İDEV’in programlarına davet edilmelidir. (İDEV sadece aile çerçevesinde çalışmıyor ancak kısacık köşemizde biz sadece bir yönünden bahsedebiliriz.)

Bir feminizm dalgası almış başını gidiyor; eşi ‘öte git’ diyen kadın bu dalgaya kapılıyor. Sözüm ona sanatçı bir anne sahnelere döneceğini açıkladığında “Hem çocuk hem iş zor olmayacak mı?” diye soran spiker, “Babaya da aynı soruyu sormadığınız için bu soruyu cevaplamayacağım!” şeklinde bir azar işitiyor. Bunlar –Allah bilir ya- hep bir planın parçası. “Köyde köylü, sette yönetmen” bir kadın, çocuğa anne kadar babanın da bakması gerektiğini söyleyen oyuncular vs… İşte İDEV, etkin ve yetkin kadrosuyla inşâAllah medyanın ve hatta devlet erkânının empoze etmeye çalıştığı bu subliminal mesajları bertaraf edecektir. Evet, İDEV’in imkânları, aileyi çürütmeye çalışanların imkânları gibi geniş değildir. Ancak şu da bilinen bir gerçek ki, “Allah’ın izniyle büyük bir topluluğa galip gelen nice küçük topluluklar vardır. Allah, sabredenlerle beraberdir.” (Bakara, 249)

Allah’ım, Senin rızan yolunda toplumun ıslahına çalışan çiçeği burnunda vakfımız İDEV’in işlerini ve amaçladığı hedefe varmasını kolaylaştır. Toplumun refahı için çalışan herkesten razı ol. Aile kurumumuzu batıl ideolojilerin insafına bırakma; yuvalarımızı küçük cennetimiz eyle. Âmîn…