• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...

Hamd Sana, salât ve selâm da pak Rasûlüne olsun Rabbim.

Dünyanın hâli sana âyân, senin rızandır müminlere pâyân… Ahlâksızlık akıyor caddelerde, her yer tufan. Bir avuç kaldı Hz. Nuh`un gemisine binmeye hak kazanan…

Rabbim! Lut kavmini fersah fersah geride bıraktı kulların azgınlıkta. Züleyhaları süsleyip saldılar dünyaya. Artık Yusuf`ların savunması sorulmuyor bile. Züleyhalar hep haklı, Yusuflara düşense hep çile… Ahsenu`l-Kasas`tan bir Yusuf gönder Rabbim, hak etmiyorsak bile…

Etraf kendine Züleyha arayan sözde Yusuflarla dolu. Edep kisvesine bürünüp edepsizlik aşılıyorlar. Hak suretine bürünüp batıla kucak açıyor, açtırıyorlar. İnsanları muhabbetten uzaklaştırıp kendi şehvetlerinin tuzağına çekmeye çalışıyorlar. Ahsenu`l-Kasas`tan bir Yusuf gönder Rabbim, şehveti muhabbet, sefahati hikmet, kibri izzet, cehennemi cennet gösteren, gören sefillerin diyarına… Gönder ki şamar olsun ahlaksızların suratına.

Yusuf (as) kıssasına “Ahsenu`l-Kasas” buyurdun; kıssaların en güzelidir şüphesiz. İçinde bütün eksiklerimizi tamamlayacak müjdeler var ettin, iman ettik buna. İsteğimiz Yusufîlerdir, zindanı medreseye çevirenler… Bitkinin yeşermesi için su ve ışık lazım, diye öğrendik okulda. Büyüdük ve gördük ki, Yusufiler yetişiyor karanlıklarda. Rabbim! Karanlıkta yetişen o nadide Yusuflardan bahşet dünyaya.

Ay bile Güneş`ten alır ışığını. Ancak Yusufların ışık ve nur kaynağı Kelâmullah`tır. Kanunlar, kurallar, yasalar… Kim ne derse desin sana zor değildir Rabbim! Çeyrek asırdır karanlıkta Kur`an`la nurlanan bu hakikat meşalelerini çıkar artık dünyaya.

Allah`ım! Kralı olmayan bir diyarın, ekonomisi zayıf milletiyiz. Baştakiler rüya görür mü, gördü mü Sen bilirsin. Ancak biz biliriz ki ekonomiyi de, sosyal hayatı da, aile hayatını da düzenleyecek kişi ancak Yusuf`tur. Yusuf (as) Rabbinden, Yusuflar ise Rabbinin Kitabı`ndan alır sorunların çözümünü. Ahlâk çöktü, iman can çekişiyor, sosyal hayata hakim olan hâller ise hiç iç açıcı değil. Ekonomi, Mısır kuraklığı yaşıyor. Zenginler daha zengin olma yarışında, fakirlerse hayatta kalma mücadelesinde. Daha kaç zayıf inek, kaç besili ineği yesin Allah`ım? Ahsen`ul-Kasas`tan bir Yusuf gönder Rabbim; batıl stratejiler, gereksiz prosedürlerle değil, Hakk`ın nuruyla düzeltsin ekonomiyi bile.

Yusuf`un gözyaşıyla ıslandı zindanın zemini. Boş durmadı Yusuf zindanda bile. Dışarda nasıl akıttıysa zindanda da akıttı ümmet için terini. Zindanın duvarlarının her bir zerresine dokudu ümmetin acılarını gerek gözyaşıyla, gerek teriyle… Hani duvarı nem yıkardı Rabbim? Atalarımızın sözleri yalan mıydı? Neden hâla dimdik zindan duvarları? Ne zaman yıkılıp salacak bizim Yusufları?

Allah`ım… Yusuf(as) peygamberdi, dayanırdı. Bizim Yusuflarımız zayıftır, fakirdir, Yusuf (as) gibi sınama onları. Zindanın bağrından çıkar Rabbim, kırk bayramdır ailesine, sevdiklerine, bir parçacık gökyüzüne, hatta bir avuç çamura bile hasret bu güzel insanları. Çocuklarını doya doya sevemediler bari torunlarını sevsinler. Ahsenu`l-Kasas`tan Yusuflar gönder Rabbim, öğretsinler sevmeyi, sevilmeyi bile…