• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...
Dini yaşamada apaçık deliller indirmiş olan Allah`a hamd u senalar olsun...

İnsanlara kulluğu, kulluğuyla öğreten Hz. Mustafa`ya selat u selam olsun…

Devletin İyi Vatandaş yetiştirme projesini hemen hepimiz biliyoruzdur. Yine çoğunluğumuz bunun hayata nasıl aksettiğine, İyi Vatandaşın nasıl yetiştirildiğine ve bunu yaparken sistemin gerektiğinde en büyük düşman added ile geldiği İslam`ı bile hoyratça istismar ettiğine vakıfızdır. Bundan dolayı bu yazıda İyi Vatandaş konusuna değinmekle beraber bunu bildiğimiz Devlet üzerinden anlatmayacağız.

Ailenin bir devlet olduğunu öteden beri savuna gelmişimdir. Bir devlette var olan tüm kurumlar aile içinde de vardır. (Bunu somut söylemlerle pekiştirmek isterdim lakin yazıda tema kaydırmak istemiyorum.)

Aile Devletine İyi Vatandaşlar Yetiştirmek

Tıpkı devletin yaptığı gibi bazı aileleri de kendilerine İyi Vatandaş yetiştirmek peşinde görünce üzülüyor insan. Aile devleti nasıl İyi Vatandaş yetiştirir sorusunun cevabı TC Devletinin nasıl İyi Vatandaş yetiştirdiğini bilmekten geçiyor. Devletin minimize edilmiş hali olan aile kurumunda da bazı ebeveynler çocuklarını iyi bir aile evladı yapmak gayretine giriyorlar. Nasıl ki devlet İyi Vatandaş yetiştirirken kendisine yarayacak düzey ve formda Müslüman tipi istiyorsa kimi anne babalar da kendilerine iyi evlat olacak Müslüman çocuklar yetiştirmekle meşguller.

Bunun yadırganacak nesi var? Neresini eleştiriyorsun? Diye sorabilecekler için izah etmeye çalışayım:

İslam asıldır, esastır, gayenin başıdır ve sonudur. Yani İslam birilerini başkaları için ıslah etmek için değildir. İslamın ıslah edicilik yönü inkar edilemez. İşte devlet İyi Vatandaş yetiştirme peşindeyken alemler sayısınca ciheti olan İslamı sadece ıslah cihetinden kayda değer bulur. İslamın ıslah ediciliğini sadece alır ve bununla da ıslah(!) ettiği fertlerden İyi Vatandaşlar devşirir. Aile Devletine sahip bazı anne-babalar da aynı şeyi yapmaktadır. İslamın alemler sayısınca cihetini boşlayıp sadece Islah cihetini alır ve İyi Evlat (İyi Vatandaş) yetiştirir.

Bunun nihayetinde İslamı tezyif ve tahkir söz konusu olduğundan bu pozisyonda anne babalar durumlarını değiştirmek zorundadırlar (kendi akıbetleri için…)

Devletin İyi Vatandaş`tan anladığı “vergisini veren, rüşvet almayan, devlet malına zarar vermeyen, vergisini zekat hissiyatıyla veren, akşam oldu mu evine kapanan, devlete itaat eden…” bir yaratıktır. Bahsimize mevzuu ailelerin ise İyi Evlat`tan (İyi Vatandaş`tan) anladığı; “Okuluna giden, derslerine çalışan, aile kuzusu, odasını derli toplu tutan, annesini üzmeyen, baba harçlığını çar çur etmeyen sigara içmeyen…” bir süt kuzusudur.

“İslam sadece kendilerine iyi evlat kazandıracak kadar olmalıdır” mantığında olanlar İslam için gerekirse bedel ödeyecek, canı yanacak, İslam`ın çilesini yüklenecek evlat yetiştirmek şerefinden, Muvahhid ve Mücahid nesiller inşa etmek onurundan mahrum kalırlar.

Kendilerine İyi Vatandaş değil İslama Aziz ve Sadık Neferler yetiştirenlerden olmak duasıyla…

SELAM VE DUA İLE