• DOLAR 32.505
  • EURO 34.642
  • ALTIN 2482.539
  • ...

Batı medeniyeti sağlam ve sahih temellere sahip değildir. Bu medeniyet insanı insana düşman yapmış uğursuz bir medeniyettir. Ünlü İngiliz filozofu  Hobbes ‘ İnsan insanın kurdudur` diyerek bu kandan beslenen medeniyetin temeline ilk harcı koymuştur.  İki yüz yıldan beri insanlığı acılara boğan bir zihniyet ve yapının  daha çok devam etmesi sünnetullaha  aykırıdır. ‘ Küfür devam eder, zulüm devam etmez` esasına inanan herkes Batı`nın bu  sahte  güneşinin gurup vaktinin  pek yakın olduğuna da inanır.  Ne var ki can çekişen bu köhne yapı yıkılıp giderken  de geride çok acılar bırakacaktır.  Gaybı bilen  sadece Allah`tır;  ama  bu asrın ilk yarısı Amerika  ve Avrupa efsanesinin sonu olacak diye umut ediyoruz. Çünkü bu zalim uygarlığın ölüm emareleri artık gözle görülür şekilde belirmeye başladı. Çağdaşlık, hümanizma, demokrasi, özgürlükler  vb kavramların  koca bir yalan olduğu,  yaşanan  fiyaskolarla  her geçen gün daha net bir şekilde anlaşılıyor.

Kim bilir müjdelenen ahir zaman İslam güneşinin yeniden doğması için bu çakma  güneşlerin batması ve sönmesi gerekecek. Batı uygarlığı insanlığa acının envai türlüsünü  en şiddetli seviyede yaşattı ve artık bundan öte yapabileceği bir şey kalmadı. Dikkatle bakarsak bu köhne medeniyetin yaklaşan ecel korkusuyla cinnet hali yaşamaya başladığı ve sağa sola saldırma pozisyonunda durduğunu söyleyebiliriz.  Evet, yeni saldırılara hazır olmalıyız. Ecel terleri döken bu vahşi mahlûk giderayak yeryüzünü tekrar kana bulayabilir.

ABD  idaresini devralan Trump`un sarf ettiği sözler ve aldığı ilk kararlar artık kaçınılmaz sonun yavaş yavaş gelmekte olduğunu gösteriyor. Bay Trump ayağının tozuyla hemen 7 Müslüman ülke vatandaşlarına vize uygulama kararı aldı. Nereden baksan saçmalık ve tutarsızlık.  Yakın maziye baktığımızda ABD`nin bu ülkelerdeki bütün olumsuz olayların, katliamların, savaşların baş aktörü olduğunu görüyoruz. ABD bu ülkelerde işlediği cinayetlerinin doğurduğu ağır psikolojik baskının etkisinden kurtulmak için yavuz hırsız rolü oynuyor. Vize uyguladığı ülkelerde işlenen binlerce cinayetin bedelini ödemekten korkuyor. Ancak korkunun ecele bir faydasının olmayacağı belli. Bu dünyada herkes ne ektiyse onu biçecek. ABD, çamura saplanmış kişi gibi, hareket ettikçe  daha da batıyor.

 Zenginlikte bir Karun kadar varidata sahip olduğu söylenen Trump, fakir Meksikalının köle gibi çalışmasına bile tahammül edemiyor ve sınıra tarihin en büyük utanç duvarını çekmek ve parasını da Meksika`dan almak derdine düşmüş. Böyle bir komşu ve komşuluk  düşman başına ! Ya Trump Suriye`ye komşu olsaydı  ne yapardı acaba?

Vize yasağı konmuş  yedi ülkenin hepsi Müslüman. Bu kararın verdiği mesaj nettir. Trump İslam ve Müslümanlarla  savaşmak için seçilmiş olduğunu  hemen ortaya koydu. Zaten  batı medyası Trump`u  İslam ve Müslümanlarla savaşmanın  simgesi yapmış durumda. Gerçi ABD her dönemde İslam ve Müslümanların başına bela olmuştur, ama Trump ile beraber bunun artacağı anlaşılıyor. Anlaşılan ABD`deki Siyonist lobiler Bush gibi bu aptalı da kullanacaklar.

ABD`ye girişte beş yaşındaki Müslüman İranlı çocuk kelepçeleniyor. Bu  komik ve yüz kızartıcı olayın savunmasına  bakın bir :

Washington'daki  Dulles Havalimanı'ndaki olayla ilgili soruyu cevaplayan ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, 5 yaşındaki çocuğun ABD için tehdit oluşturduğu için kelepçelendiğini söyledi.

"Yaş ve cinsiyetinden dolayı birinin tehdit oluşturmayacağını varsaymak yanıltıcı ve yanlış" diyen Beyaz Saray sözcüsü Spicer, "Birinin, sınırlarımızı aşarak, bize zarar verebileceği zamanı bilmiyoruz. Başkan bu an üzerinde beklemek istemiyor. Tüm olanaklarını kullanarak, mümkün olan en kısa zamanda ülkeyi korumayı ve güvenli hale getirmeyi amaçlıyor" şeklinde konuştu.

Özrü kabahatinden büyük` diye buna derler.

Şimdi söyleyin bu anlayış daha ne  zamana kadar  sürebilir? Eşkiya dünyaya hükümran olur mu dersiniz?

Eşkiya hemen İran`ı da tehdit etti. Acemi oğlan  Trump, İran`ın bu tür tehditlere karnının tok olduğunu da bilmez tabi.

Evet batı ve onun jandarması ABD`nin çöküş süreci başlamıştır. Bu süreçte yıkılmakta olan  binaya yakın durmanın tehlikesini herkes anlamalı ve ona göre tedbirini almalı.