• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...

 16 Şubat Cumartesi günü Eğitim Bir-Sen, 6.Olağan kongresini Kızılcahamam'da gerçekleştirdi. Partim adına davetli olarak katıldığım Eğitim Bir-Sen'in kongresini tebrik ediyor, eğitim camiası ve tüm ülke için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bununla beraber eğitim sistemimizin müzmin sorunlarının giderilmesine, hepimizin içine sinebilecek kadim değerlerimize layık bir noktaya gelmesine vesile olmasını diliyorum.

Hem sendika adına Sayın Ali Yalçın Bey, hem de protokol düzeyinde kongrede bulunan katılımcılar, eğitim sistemimiz ve eğitimciler hakkında birçok önemli konu dile getirdiler. Yapılan değerlendirmelere katılmakla beraber birçok konunun da eksik kaldığını belirtmek isterim. Bu vesile ile bazılarını burada dile getirmek istedim.

Eğitim ve öğretim, bir ülke veya toplumun en önemli en hassas alanlarının başında gelmektedir. Bir toplum veya ülkenin istikbali bütün yönleri ile yetiştirilecek yeni nesillerin kalitesine, seviyesine, bu nesillerin özümsediği maddi ve manevi değerler bütününe göre şekillenmektedir.

Bir neslin öz değerler üzerinden yetiştirilmesi, o toplumun yüz yıllık geleceğinin garanti altına alınmasıdır. Bir neslin ecnebi değerler ile zehirlenerek büyütülmesi de aynı şekilde telafisi mümkün olamayacak şekilde bir asrın heba edilmesidir.

İktidara gelen her partinin, hatta her bakanın kendisine göre yeni bir sistem ve yeni bir ekip kurmaya çalışması sistemin oturmasının önemli engellerinden bir tanesidir. Batı taklitçiliği ve hayranlığı da eğitim sistemimizin en önemli açmazlarından biri olarak halen önümüzde durmaya devam etmektedir.

Eğitim sistemimizin daha birçok sorunu vardır elbet. Ancak aşılamayacak bir sorunun olmadığının da farkında olmak gerekir. 14 asrı aşkın manevi değerler ve kültür mirasımız, bu değerlerin oluşturduğu medeniyetler herkes tarafından malumdur. Bu açıdan bizi batının iflas etmiş değerlerine muhtaç sananların, onların aslında geleceğimizi ve yeni neslimizi heba etmeye matuf projelerini devasa sermayelerle çocuklarımızın damarlarına zerk etmelerine artık fırsat verilmemelidir.

Dünyanın çok küçük bir köye dönüştüğü günümüzde, çocuklarımızı kuşatan ölümcül tehlikelerin farkında olan,

Ecnebi kuşatılmışlığın panzehirinin inancımız ve manevi değerlerimiz olduğunun idrakinde,

Eğitimciliğin, salt ücretli bir memuriyetten çok daha büyük, belki insanlığı eğiten bir mürebbilik kurumu olduğunun fevkinde; bir anlayış ve mekanizmaya şiddetle ihtiyacımız olduğunu vurgulamak istiyorum.

Bu güne kadar eğitim sistemimize çok büyük katkılarda bulunan Eğitim Bir-Sen'in bu perspektif ile meselelere yaklaşıp 'Değerler Eğitimi'ni öncelemeleri beklentimizin çok büyük olduğunu da bir kez daha belirtmiş olalım. Bu kongre bu özlemlerimizi giderme yolunda büyük bir adım olur inşallah.

Bu vesile ile;

Bir kez daha Eğitim Bir-Sen camiasını tebrik ediyorum.

Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyor, güven tazeleyen Sayın Ali Yalçın ve ekibine başarılar diliyorum.