• DOLAR 32.548
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2430.686
  • ...

Hayırlısıyla büyük öneme sahip bir seçimi geride bıraktık. Seçimlerin selametle, huzur içinde yapılmış olması en sevindiğimiz tarafı oldu şüphesiz. Sonuçların tüm insanlarımız ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Sonuçları ve ortaya koyduğu siyasi fotoğraf itibarıyla bu seçimin doğru okunması çok önemlidir. Şüphesiz ki artık Türkiye eski Türkiye değildir. Resmi kesin sonuçların ilanı ile beraber cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi meşru olarak başlamış olacaktır.

Seçimi kazanmayı en yüksek oy alma ve en fazla sandalye kazanma olarak tarif edenlere göre HÜDA PAR, seçimi kaybeden partilerden biri olmuştur. Yalnız sonuçları okuyabilen iyi siyasetçilere göre HÜDA PAR, kazanan ve ileride siyaseti dizayn edebilecek bir yere gelmiştir.

Gösterdiği iki bağımsız aday ile beraber %0.5 gibi bir oy alıp barajı geçememiş, hiç sandalye kazanamamış olabilir. Buna rağmen Türkiye geneli girdiği ilk seçimde böyle bir sonuç almış olması çok önemlidir.

Bilenler bilir. Hür Dava Partisi nicelik olarak küçük partilerden biri olabilir. Ancak ülke siyasetine sunduğu katkı, şimdiye kadar memleketin maslahatı doğrultusunda geliştirdiği müspet siyaset, cesur ve yapıcı muhalefet, ilkeli duruş nedeniyle maruz kaldığı linçler,  ödediği ağır bedeller ile, aslında özgül ağırlığının çok daha büyük olduğunu kanıtlamıştır.

Ülkenin her il ve ilçesinden ilk seçimde ciddi bir karşılık bulması çok önemlidir. Duruşunu, dürüstlüğünü, ilkeli siyasetteki istikrarını, cesur ve yapıcı muhalefetini kanıtlamış ve siyasete çok şey katmıştır. Seçim çalışmaları sürecinde Türkiye`nin her noktasından vatandaşlarımız HÜDA PAR'ın bu hakkını teslim etmiştir.

Milletimizden gelen bu teveccüh, HÜDA PAR'ın bölge partisi değil, bir Türkiye partisi olduğunu kanıtlamıştır. Samsun'dan, İzmir'den, Çanakkale`den, Hakkari'den, Mersin'den, Ankara'dan vatandaşlarımız çalışan ekiplerimizle karşılaştıklarında "Ooo HÜDA PAR'lı kardeşlerimiz, nerelerdesiniz, şimdiye kadar neredeydiniz? Sizi sahada görmek bizi çok sevindirdi. Bu memleketin size ihtiyacı vardır" diyerek bağrına basması, bu güne kadar kaç partimize nasip olmuştur ki?

Ben sahada bu tür tablolarla sık karşılaşınca Allah'a hamd ettim. Dürüst siyaset, samimiyet, isar ve diğergâmlığın mutlaka yakın bir gelecekte layık olacağı yere geleceğini anladım. Biz sabırlıyız. Devlet imkanları yok yanımızda. Şak şakçılar da, yalakalar da, çanakçılar da yok etrafımızda. Zira heybemiz boştur. Kartel ve havuz medyaları üzerimizi kalın perdelerle örtüp sakladığı halde milletimizin ilgi ve takdirini kazanmışız.

Biliyoruz ki bu memleketin, bu toplumun HÜDA PAR'a ve hür kadrolarına şiddetle ihtiyacı vardır. Bundan sonra sesimizi ve sözümüzü daha sık duyacaksınız inşallah.