• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...

ABD başkanı Trump`ın açıklamasından sonra İslam alemi yetersiz de olsa Kudüs için sokaklara döküldü.

Kararın açıklandığı günden beri İslam alemi ayakta.

Pazar gününde de dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlar Kudüs için tepkilerini sürdürdü. Endonezya`da milyonlarca Müslüman, başkent Jakarta meydanında toplandı. Diyarbakır ve Ankara`da yüzbinler meydanlardaydı.

Bunlar Müslüman halkların Kudüs`e sahip çıkması hususunda önemli gösteriler.

Hiç şüphesiz bu kalabalıklar işgalci siyonist rejime karşı mücadele eden Filistinli kardeşlerimize de önemli bir moral ve mücadele ruhu oluyor.

ABD`nin kararı uygulama ve planlarını sürdürme sürecini de yavaşlatıyor, bu tepkiler.

Her şeyden önce Kudüs amaçlı gerçekleştirilen bu gösterilerin genel olarak Müslümanların imanına ve İslam aleminin siyasi tablosuna faydası var.

Halkların verdiği bu tepkilerin devam etmesi lazım.

Çünkü ABD bu kararı aldı ancak kararı uygulamayı tepkilere göre ayarlayacak. Tepkilerin dindiğini ve konjonktürün müsaitleştiğini gördüğünde kararı uygulamaya koyacaktır. Tepkilerin bu açıdan devam etmesi önemli.

Tepkilerin devam etmesi ile birlikte asıl yapılması gereken; Kudüs`ü ümmet içinde gündemleştirmek ve Kudüs bilinci oluşturmak. Çocuklarımızın Kudüs bilinci ile yetiştirilmesi gerekir. Bu şekilde Kudüs nesli yetişir ve Kudüs bilinci ile yetişen bir nesil içinden İslam`ın Selahaddinleri, Abdulhamidleri çıkacaktır.

Bazen bir toplum kurtarıcı bir lider çıkarır, bazen de bir lider kurtuluş yolunda bir toplum inşa eder.

Uzun vadede İslam toplumunu, Kudüs neslini yetiştirmek yarının bir hedefi olması gerektiği gibi, bugün kurtuluşa öncülük edecek lider ve ülkelere de ihtiyaç vardır.

Türkiye bunu yapabilecek potansiyele ve lidere sahip.

Sn. Erdoğan Türkiye`nin sahip olduğu potansiyeli ve kendi liderliğini doğru bir rotada kullanırsa bu konuda sonuç alıcı adımlar atabilir.

Türkiye`nin İİT ve BM nezdindeki bazı çabaları elbette önemli. Ancak Kudüs için yetersiz.

Sn. Cumhurbaşkanı`nın, hedefine gerçekten Kudüs`ün özgürlüğünü koyması lazım.

Kudüs`ün hatırına ümmet içi çekişmelerden ve çatışmalardan uzak durması ve derdi Kudüs olan herkes ile bir araya gelmesi lazım. İslam aleminde Kudüs merkezli siyasi bir vahdet oluşturması gerekir ve bunu oluşturabilir.

İslam aleminde bu konuda ihanet içinde olanlar olsa da İslam alemi dışında birlikte olunacak da çokça ülke vardır.