• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...

NATO'nun Norveç'te düzenlediği tatbikatta Erdoğan ve Atatürk'e düşman hedefler olarak yer verildi. 

Sn. Erdoğan'ın düşman hedef olarak gösterilmesi anlaşılır bir şey. Çünkü Erdoğan bir müddettir BATI'nın hedefinde. 

NATO, başını ABD'nin çektiği Batı emperyalizmine hizmet eden bir yapı. Varşova Paktı'nın dağılmasından sonra Sovyet tehdidinin ortadan kalkması ile hedefine İslam'ı ve İslam ülkelerini koymuştu. 

Türkiye de özellikle son dönemlerde Erdoğan'ın dış politikada geliştirdiği ilişkilerden dolayı NATO'nun hedefinde idi. NATO'nun 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminden sonra darbecileri savunması ve sahiplenmesi de bunun bir göstergesi. 

Tatbikat üzerinden Sn. Erdoğan'a bir mesaj verildiği kesin. Ancak durup dururken Atatürk'ü işin içine katmış olmaları ilginç. 

NATO hakikatte Atatürk düşmanı değil. Ve aslında Atatürk, Batı'nın dostu ve gönüllü müttefiki idi. Batılı dostlarının istediği tarzda bir cumhuriyet kurdu. Batı'nın kanunlarını ve hayat tarzını Türkiye'ye taşıdı. Batılı ülkelerin istediği politikaları bu ülkede senelerce can-ı gönülden uyguladı. 

İngiltere ve Fransa Osmanlı'yı işgal edip ne yapmak istedilerse, Atatürk kurduğu cumhuriyet ile aynısını fazlası ile yaptı. 

Batılı ülkeler Atatürk'ü ziyadesi ile seviyorlar. Çünkü Atatürk Batılıların istediği bir devlet kurdu ve senelerce bu devlet Batı'ya hizmet etti. Atatürk Türkiye`si uzun yıllar NATO'nun ileri karakolu görevini gördü. Atatürk'ün, temellerini Batılı eksen üzerine attığı Türkiye'yi yöneten Kemalist rejim, her ihtiyaç duyduğunda NATO'ya savaş desteği verdi ve NATO'nun saflarında yer aldı.  

Bütün bunlara ve daha fazlasına bakınca insan sormadan edemiyor; NATO Atatürk'e niye düşmanlık etsin ki!

Çok net söylemek gerekirse; NATO Atatürk'e düşman değil ve herhangi bir düşmanlığı da yoktur. 

Peki, NATO bu "göstermelik" Atatürk düşmanlığı ile ne yapmak istiyor?

NATO'nun bu suni Atatürk düşmanlığı polemiğinin zamanlamasına bakılırsa her şey anlaşılır. NATO'nun bu suni Atatürk düşmanlığı, Ak Parti'nin 10 Kasım'da başlattığı Atatürk açılımından hemen sonra geldi. Yani NATO göstermelik Atatürk düşmanlığı ile "Ak Parti çevresinin dindarlarında başlayan Atatürk sevgisine" katkı sunuyor. NATO bu düşmanlığı ile, Ak Partili dindarlara "Atatürk sevgisi" zehri enjekte etti. 

NATO kendince şeytanlık yapıyor ve görüldüğü kadarı ile bu şeytanlığı da tutmuş durumda. Tavanda hangi siyasi hesapla yapılmış olursa olsun, yıllar sonra gelen Atatürk açılımının oluşturduğu siyasi sarhoşluk hali, NATO'nun sözde Atatürk düşmanlığının arkasında gerçekte nasıl bir oyun olduğunu, aklı başında sorgulama imkanını ortadan kaldırmış durumda.  

Sözün özü; NATO'nun Atatürk düşmanlığı stratejik bir aldatmaca, Erdoğan düşmanlığı ise mesaj yüklü bir hakikattir.