• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...

Türkiye`de ilginç bir olay yaşandı.

Türkiye`nin siyasi MR`ını çeken bir olay.

Olayı medyada geçen şekli ile aktarayım:

“FETÖ`den tutuklu Yarbay Ramazan Kayacı`nın eşi Nazife Kayacı, 15 aydır süren adalet mücadelesinin karşılığını aldı.”

Söz konusu bayanın eşi için nasıl bir “adalet mücadelesi” verdiği de haberlerin devamında var:

“2 çocuk annesi Nazife Kayacı, suçsuz olduğuna inandığı tutuklu eşi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istedi. 30 Eylül 2017 tarihinde Erzurum`da İl Danışma Toplantısına katılan Erdoğan`ın korumalarını aşamayan Kayacı çareyi ağaç tepesinden seslenmekle bulmuştu. 13 Ekim`de Erzurum 3`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`nde gerçekleşen duruşmada Yarbay Ramazan Kayacı adli kontrolle serbest bırakıldı.”

Her şeyden önce eşi için böylesi bir mücadele veren Nazife Hanım`ı tebrik etmek gerek. Şu notu da düşmek gerek: Eşinin FETÖ ile ilişkisi olup olmadığını ve varsa FETÖ içindeki konumunu bilmiyoruz. İlişkisi yoksa, bunca zamandır tutuklu olması büyük bir haksızlıktı. Varsa, bu şekilde serbest bırakılması adalete, mazlumlara zulümdür.

Yaşanan bu gelişme ile adalet bekleyen mazlumların kalbi acıklı bir şekilde bir kez daha sızladı. Ve adaletin vicdanı bir yara daha aldı.

Eminim; (bunu duyan, okuyan) çocukları, eşi, babaları yıllardır cezaevlerinde olan mazlumlar akıllarından şunu geçirmişlerdir: Biz de Sn. Erdoğan`ın, mahkumlarımızı ve mağduriyetlerimizi görmesi ve gereğini yapması için, uğrak yerlerindeki ağaçlara çıksak mı?

Veya daha ilginç yöntemlere başvursak! Sn. Erdoğan`ın bulunduğu alana bir binanın tepesinden paraşüt ile atlayıp Cumhurbaşkanının dikkatini çeksek ve mahkumlarımızı çıkarmasını istesek!

Türkiye`de sonuç alıcı “adalet mücadelesinin yeni şekli” bu!

Buradan yola çıkarak adalet bekleyen bütün mahkum yakınlarının Sn. Erdoğan`ın yakınlarındaki ağaçlara çıkmış olduklarını görürseniz, artık şaşırmayın!

28 Şubatçıların ve FETÖ`nün mağdur ettiği yüzlerce mahkum var içeride. Bunlar Sn. Erdoğan`ın ifadesi ile “5, 10, 15 yıldır içeride çürüyorlar.”

Aileleri izzetli bir talepte bulunuyorlar; “çocuklarımız, babalarımız, eşlerimiz için yeniden yargılanma yolu açılsın istiyoruz. Af istemiyoruz...” diyorlar. Ama yıllar su gibi akıp gidiyor ve onlar içeride çürümeye, aileleri de dışarıda kahrolmaya devam ediyorlar.

Başta Sn. Erdoğan olmak üzere bütün yetkililer bu zulmü ve mağduriyetleri kabul ediyorlar, ama bu konuda bir adım da atmış değiller.

Ne diyeyim!?

Bu aileler, yaşadıkları bütün acılara rağmen izzetlerinden ve sabırlarından dolayı başka yollara baş vurmadıkları için mağduriyetlerini görmüyor ve gidermiyorsanız; diğer taraftan ağaca çıkanın yarbay eşini serbest bırakıyorsanız, varın Allah`a vereceğiniz hesabı siz düşünün!