• DOLAR 32.531
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.611
  • ...
SON DAKİKA

Amerika Trump ile birlikte gerçek yüzüne kavuştu. Obama başta olmak üzere diğer ABD başkanları siyasi kişilikleri ile ABD`nin gerçek yüzünü örten birer maske idiler. Ama Trump bu maskeleri düşürüp ABD`nin gerçek yüzü oldu.

Trump`ın seçim kampanyası döneminde ortaya koyduğu İslam`a ve Müslümanlara düşmanlık içeren ırkçı söylemleri, başkanlığı devralmasından sonra da devam ediyor.

Başkanlığı devralmasından sonra “radikal İslam” ile mücadele edeceğini söylemesine bakmayın siz, aslında İslam ile mücadele edecek. İslam`a ve Müslümanlara düşmanlık edecek.

Radikal İslam söylemi Trump`ın, İslam düşmanlığını siyasi bir ambalajla paketleyip tedavüle sokacağının işaretidir. Trump gibi, diline geleni düz söyleyen birinin başkanlığı devraldıktan sonra siyasi ambalajları kullanan söylemler geliştirmesini, ABD devlet yapısının etkisi olarak görmek gerek.

Trump her ne kadar bağımsız bir profil ve farklı bir kişilik sergilese de bundan sonraki süreçte, ABD devlet yapısının ve köklü politikalarının Trump üzerindeki etkilerini daha çok göreceğiz.

Trump`ın da ABD ve dünya üzerinde ciddi etkileri olacağı bir döneme giriyoruz. En üst perdeden ırkçı söylemleri ile ABD`de başkanlığı kazanan Trump`ın bu söylemeleri bile tek başına -özellikle Avrupa`da yükselişte olan- ırkçı hareketlere hız kazandırmaya yetecektir. Yani Trump ile birlikte ABD`den daha çok Avrupa`da ırkçılık dalgası yükseleceğe benziyor.

İslam düşmanlığını siyasi olarak “radikal İslam ile mücadele” şeklinde ambalajlayan Trump, bu konuda ilk adımını da attı. ABD`nin israil büyükelçiliğini Kudüs`e taşıma kararı aldı ve bu konuda gerekli çalışmaları başlattı. Trump bu adım ile tamamen israile hizmet edeceğini göstermiş oldu. Trump`ın bu kararı, israil`in gerçekleştirmeye cesaret edemediği Kudüs`ü başkent ilan etmenin ilk adımıdır. Trump bu adım ile İslam`a savaş açtı.

Trump bu kararı alırken Filistin`i, Filistinlileri, hatta daha ilerisi İslam ümmetini ve İslam ülkelerini yok hükmünde saydı. Ve maalesef İslam ümmeti ve İslam ülkeleri de şu anda yok hükmünde bir görüntü veriyor.

Dikkat ettiyseniz, İslam aleminden ve İslam ülkelerinden bu karar karşısında cılız birkaç tepkinin dışında ses çıkmadı. Halbuki birkaç yıl önce olsa idi yer yerinden oynardı.

İslam alemi nasıl bu hale geldi?

Bunun belki uzunca cevapları olur. Ancak ben kısaca cevap vereyim; İslam ümmeti Suriye`deki savaş ile bu hale geldi.

Suriye`deki savaş ile İslam alemi enerjisini, gücünü ve heybetini kaybetti, kendi içinde fitneye düştü. Kendi kendisini yok hükmüne soktu. İsrail, ABD ve Batı emperyalizmini huzura kavuşturdu. Rahata erdirdi ve son derece cesaretlendirdi. Trump, daha doğrusu ABD buradan aldığı cesaretle bu adımı atıyor.