• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...

Dikkat ederseniz son dönemlerde Türkiye’de siyasi fanatizm arttı ve giderek Türkiye’yi teslim alıyor.

Türkiye geçmişte de bunu yaşadı ve bu sebeple çok şeyler kaybettik.

Kardeşlik kaybettik, huzur kaybettik, can kaybettik, para kaybettik... Geçmiş kaybettik. Gelecek kaybettik.

Böyle devam ederse, kaybeden yine her şeyiyle bir bütün olarak Türkiye olacak. Türkiye ile ilişkili halklar ve coğrafya olacak. Sonuçta, yine bu ülkeye ve halka yazık olacak.

Türkiye fanatizmin bu yıkıcı girdabından kurtulmalı.  

Çünkü fanatizm aşırılıktır. Hem de aşırılığın uç noktasıdır. Fanatizm insanın sevdiği ve bağlandığı şeyi/kimseyi yüceltmesidir. Fanatizm, aklın körlüğüdür.

Fanatizmin ve fanatiğin aklı yoktur; duyguları vardır. Aşırı sevgisi, bağlılığı ve savunusu vardır. Buradan hareketle de aşırı öfkesi, saldırganlığı ve yıkıcılığı vardır. 

Ne olursa olsun Türkiye, aklını kaybetmemeli. Akılla yol almalı. Kavga ile öfke ile bağırarak, körü körüne savunarak ve de karşıdakine saldırarak bir yere varamayız. Varacağımız yer, yıkım olur.

Türkiye’nin geleceği, partisel çıkarlara kurban edilmemeli. Hiçbir bir parti, iktidara geleceğim veya iktidarda kalacağım diye Türkiye’yi ateşe vermemeli. Toplumdaki hiç kimse de siyasetin oluşturduğu fanatizmle hareket edip, bu toplumsal yangına benzin taşımamalı.

İktidar odaklı siyasetin ve siyasilerin ihtirasları vardır. İhtiras, hırstan gelir. Hırs ise canavarca bir duygudur. Hırsta yırtıcılık vardır. Bu sebeple aslan yırtıcıdır. Kurt yırtıcıdır.

İnsan siyasi hırslarından gelen ihtiraslarına hakim olmazsa, saldırgan ve yırtıcı oluyor.

Fanatizmle aklını kaybedenin, doğruları yoktur. Tek doğru ve tek haklı kendisidir ve savunduklarıdır. Kendisinin dışındakileri yanlış; rakiplerini ise düşman olarak görür.

Fanatizmin hareket noktaları tepkiselliktir. Doğrularla hareket etmez. Rakip ve düşman olarak gördüklerinin yanlışlarını, kendisinin ve savunduklarının doğruluğu ve haklılığı olarak görür.

Fanatizmin ölçüsü yoktur. Fanatizm, akıbeti görmez. Bu sebeplerle yıkıcıdır.

Maalesef Türkiye gittikçe bu yıkıcı siyasi fanatizme teslim oluyor. Bu fanatizmle devam edilirse, yakında Türkiye’nin başına gelebilecek olan en büyük felaket gelmiş olacak. Çünkü siyasi fanatizmin etkisi ile her şey siyasallaşmaya başladı. İnsani ilişkiler, tepkiler, genç nesil ve ekonomi... İnsani ilişkileri, tepkileri, genç nesli siyasallaşan ve ekonomik olarak kötüye giden bir ülkeyi felaket bekliyor demektir.

Yapmayın beyler! Etmeyin beyler!

Türkiye’yi siyasi hırslarınıza/ihtiraslarınıza kurban etmeyin beyler!

Yazarın Diğer Yazıları