• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...

Ramazan ayının son çeyreğine girdik. Bir hafta sonra Ramazan ayını bitirmiş olacağız.

Ramazan treni Recep ayı ile yol almaya başladı. Recep ayında, bu trenle yol almak için hazırlık yapanlar, erkenden rahmet istasyonuna geldiler. Şaban ayı ile biletlerini aldılar, Ramazan ayının girişi ile rahmet iklimine doğru yol alan trenin birinci sınıf yolcu koltuklarına yerleştiler.

Recep ve Şaban ayından hazırlık yapmasalar da Müslümanların çoğu, Ramazan ayının girişi ile bu aydaki ibadetlerine göre rahmet trenindeki yerlerini aldılar. Yolcu vagonlarına bilet kesmeyenlerin çoğu da diğer boş vagonlara doluştular ya da treni kaçırıp yerde kaldılar.

Şimdi, son on günde Allah Teala tabir-i caizse Ramazanın rahmet trenini kaçıran ve geride kalanlar için, büyük bir fırsat daha sunuyor.

Kadir Gecesi’nin içinde saklı olduğu son günlerinde, ek sefer olarak Ramazan Ekspresi kaldırıyor. “Rahmeti Zatına farz kılan” Allah Teala, hiç kimse geride kalsın, yerde kalsın istemiyor.

Herkesi alacak uzunlukta bir ekspres... Ve öyle bir ekspres ki insanlığı Allah’ın rahmetine, mağfiretine ve kurtuluşuna ulaştırıyor.  

Ramazan’ın son günlerinden bahsederken, Kadir Gecesi’ne ve itikafa özel yer ayırmak lazım.

Çünkü Kadir Gecesi öyle bir gece ki, Ramazan ayı, değerini o geceden alıyor. Çünkü o gecede Kur’an indirildi. O gecenin hürmetine Yüce Allah, bütün insanlığa ulufe dağıtıyor.

İsteyene bereket, isteyene hidayet, isteyene şifa, isteyene mağfiret ve hepsinden önemlisi rızası ve cennet. Allah’ın rahmet hazinesi. İşte bu hazine, Ramazan ayının son on gecesinde saklı.

Resulullah (sav) bu değerli hazinenin barındığı son günü mescidde itikafta geçirirmiş. Vefat ettiği senenin Ramazan ayında, son yirmi günü itikafta geçirdiği rivayet ediliyor.

İtikaf, avcının avını kaçırmamak için pusuya yatmasıdır. Kadir Gecesi’ni kaçırmak istemeyen ve bu gecede avın büyüğünü avlamak isteyenler için itikaf sünneti, camide kurulan bir pusudur.

Ramazan ayı hem geçmiş açısından hem de gelecek açısından Müslümanlar için büyük bir fırsattır. Her Müslüman, Ramazan ayı ile geçmişini temizleyebilir ve geleceğini de inşa edebilir.

Tabi bunun için de Müslümanın çabalaması ve mesai harcaması gerekir.

Zira Allah (CC) “İnsana ancak çalıştığı/çabası vardır” buyuruyor.

Şu ana kadar çabalayan ve mesai harcayan, elbet karşılığını görecektir.

İhmal edenler de üzülmesin, Ramazan trenini kaçırdılarsa, önlerinde Ramazan Ekspresi var.