• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...

İnsanın en başta gelen temel haklarından biridir hürriyet/özgürlük. Milletler ve devletlerin de en başta gelen hedeflerinden. Çünkü özgürlük insanca yaşamanın onurudur ve insanca yaşamaya tekabül eder.

Özgür olmayanlar ekmeklerini ve zenginliklerini koruyamadıkları gibi, inançlarını, namuslarını ve insanlıklarını da koruyamazlar.

İnsanoğlu için önemine binaen, insanlık tarihinin en önemli meselesi özgürlük olmuştur.

İnsanoğlu hep özgürlüğü aramış ve hep bunun mücadelesini vermiştir.

Bugünün de en önemli meselelerinden biri özgürlüktür. Dikkat ederseniz, bu konu hep gündemdedir. Bireyin özgürlüğü, toplumun özgürlüğü, devletin özgürlüğü, fikir özgürlüğü, basın özgürlüğü...  

Bir de özgür dünya söylemi var. Bununla ileri demokrasiye sahip ülkeler kast edilir ki, bu ülkelerin özgürlüğü de tartışılması gereken bir konu. İleri demokrasi ile yönetilen ülkeler özgür dünya olarak ifade edilir, emsal ve referans gösterilir.

Gerçekten bu ülkeler özgür mü?

Evet, bu ülkeler özgür.

Peki bu ülkelerde gerçek manada özgürlük var mı?

Burası tartışılır.

Evet, özgürlük var ama herkes için değil, her konu ve düşünce için değil. Bu ülkelerde özgürlük akredite edilmiş durumda. Görünürde bütün bireyler özgür ancak kırmızı çizgiler söz konusu olduğunda bireyin, düşüncenin, basının özgürlük alanı yasalar, açık ve gizli yaptırımlarla sınırlanır. Bu sebeple özgür dünyada(!) da birey, düşünce ve basın hiçbir zaman tam manası ile özgür değildir.

Devlet eli ile akredite edilmiş konular söz konusu olduğunda, karşı beyanda bulunmanın bütün hak ve özgürlüğü ortadan kaldırılmıştır. Bu konularda özgürlük yanılgısına kapılanlar devlet eli cezalandırılır. Yahudiler ve İsrail aleyhinde yazı yazmak ve söz söylemek gibi. Hakeza Yahudi Soykırımını inkar etmek de. Buna son yıllarda Ermeni Soykırımı da eklendi.

Hürriyet/özgürlük herkesin hakkı olmakla birlikte, bugünkü dünyada çok az millet özgür.

Özgür dünyada(!) gerçek manada özgür olan bir tek millet vardır. Onlar da Yahudilerdir. Aleyhlerinde konuşulmaz, yazılmaz!...      

İleri demokrasinin uygulandığı özgür dünyada bazı konularda özgürlük deforme olmuşsa da, bu haliyle bile, İslam Alemi’ndeki ülkelere kıyasla toplamda yaşanan özgürlük daha iyi ve ileri düzeyde olduğu bir hakikat.

İslam dünyasında bireysel özgürlükler daha sorunlu. Bir ikisinin dışında, devletler ve milletler ise tam manası ile özgür değil.

Bir gerçek var ki: Bugünkü dünyada ekonomik, siyasi, teknolojik, silah ve medya gücü olanlar özgürdür. Buna sahip olanlar özgürdür; diğerleri özgürlükleri ellerinden alınmış, zenginlikleri ve ekmekleri çalınmıştır.