• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Müslümanların, İslam ümmetinin iki bayramı var; Ramazan bayramı ve Kurban bayramı… Bu bayramlar asırlar boyu Müslümanlar için bir sevinç ve coşku kaynağı olagelmiş. Müslümanlar kadın erkek, çoluk çocuk bu bayramları büyük bir özlemle bekliyor, günler önceden hazırlıklara başlıyor, bayram günlerini heyecanla karşılıyorlar.

Ama ne yazık ki son yıllarda iç ve dış İslam düşmanları bilinçli bir projeyle dini bayramlarımızı birer sevinç ve mutluluk günü olmaktan çıkarıp bizi bu bayramlardan soğutmaya çalışıyorlar. Dinimizin düşmanları Müslümanları İslam`dan, İslami öğreti ve değerlerden, İslam`ın önemli gün ve gecelerinden, İslami yaşam tarzından uzaklaştırmak için şeytanın aklına gelmeyecek projeleri uygulamaya koyuyorlar.

Bu projelerin kaynağı hiç kuşkusuz İslam ümmetinin en büyük düşmanı büyük şeytan Amerika`dır. Amerika ve Amerika`nın güdümündeki haydut devletler, putperest Hindu ve Budist çeteler, kendi halklarına düşmanlığı marifet bilen satılık örgütler Müslümanların sevinç günleri olan bayram günleri yaklaşınca katliam ve cinayetlerini yoğunlaştırıyorlar. Mazlum Müslüman kadın, erkek ve çocukların acı feryatları, çaresiz ağlayışları, parçalanmış ceset görüntüleri altında bayrama giren Müslüman halklara ise sevinç ve coşku yerine acı ve hüzün düşüyor.

Bu bayramı da ne yazık ki hüzün içinde geçirdik. Zalim Myanmar devletinin ve vahşi Budist çetelerin Arakanlı Müslümanlara yönelik insanlık dışı katliam görüntülerini izleyerek bayrama girdik. Çaresiz Müslüman kadın ve çocukların ümitsiz ağlayışları, dehşet içindeki yavruların korku ve şaşkınlıkla büyümüş bakışları arasında bayramı kutlamaya çalıştık. Bayram bize zehir oldu. Sevinemedik, yavrularımıza sevinç içinde sarılamadık. Çoğumuz öfke ve çaresizlik içinde ümmetin yalnızlığına, dağınıklığına, güçsüzlüğüne, zilletine ağladık. İki milyar Müslüman`a baş olmuş idarecilerin, lider ve yöneticilerin aymazlığına, bencil ve zelil duruşlarına öfke kustuk.

Bayramlarımızı bize zehir etmeye çalışan yerli işbirlikçi örgütler de var. Büyük şeytan Amerika`ya paralı askerlik yapmayı, Amerika`nın sömürü çarkına hizmet etmeyi mazlum Müslüman halka özgürlük savaşı, yurtseverlerin direnişi diye yutturmaya çalışan bu yapılardan biri son yıllarda bayram günleri yaklaştıkça saldırılarını artırma yolunu seçiyor. Özellikle Müslüman Kürt halkına dini bayramları kutlattırmamak için ne gerekiyorsa yapıyor.

Her yıl bu çirkin projeyi devreye sokuyor PKK… Çirkin eylem ve saldırılarıyla, çukur siyasetiyle, kara propagandasıyla bölge halkına hayatı zindan eden, ekonomik olarak iflasın eşiğine getiren PKK bu bayram da boş durmadı. Bayrama sayılı günler kala saldırı ve tacizlerini, sivil halka yönelik cinayetlerini artırdı. Yol kesip sivilleri öldürdü, iş makinelerini ateşe verdi, günahsız işçileri kaçırıp dağa kaldırdı, bazılarını da katletti. Bölge illerindeki halk seyahat güvenliği ortadan kalmış bir halde, korku ve endişe içinde bayrama girdi.

Çoğumuz dış güçlerin, İslam düşmanı emperyalist devletlerin, onların yerli uşaklarının bayram günlerine denk gelen saldırılarını tesadüfî saldırılar sanıyoruz. Hayır, böyle değil. Bu bir proje… Hem de uluslararası boyutu olan şeytani bir proje. İslam`la çok yönlü savaşan, İslam kültür ve medeniyetine savaş açan barbar Batının Müslümanları İslam`dan, İslam`ın mukaddes günlerinden uzaklaştırmak, soğutmak için devreye soktuğu bir saldırı biçimi. Öyle yapmaya çalışıyorlar ki bayram günleri yaklaşınca Müslümanlar korku ve endişeye kapılsın, bayramlardan soğusun, İslam`ın bayramlarına karşı Müslümanlarda bir soğukluk oluşsun.

Bilgisizlik, bilinçsizlik, din dışılık, dağınıklık girdabında boğulma tehlikesi yaşayan Müslümanlar bu şeytani projelere karşı direnmeli, kendilerine gelmeli, bilgi ve bilinçle donanmalı, silkinmeli, birlik ve vahdet ipine sarılmalı; düşmanın tuzaklarını ters yüz etmek için ellerinden geleni yapmalıdırlar. Ne pahasına olursa olsun Müslümanlar bayramlarını çaldırmamalı. Acı ve kederlerini içlerine gömerek dini bayramları coşku ve mutluluk içinde kutlamalı.