• DOLAR 32.488
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2488.897
  • ...

Hiç kuşkusuz bu asırda, modern çağda en etkileyici tebliğ, irşat ve propaganda araçlarından biri, belki de ilki sanat ve edebiyattır. Özellikle de sinema sanatı. Sinemayı ve diğer sanat dallarını kullanan İslam düşmanları, emperyalist güçler milyonlarca genci etkilemeyi başarmış, kültürel sömürü konusunda büyük başarılar elde etmişlerdir. Sanat ve edebiyat yoluyla genç nesillerimizi bizden çalan sömürgeci güçlere onların silahlarıyla karşı koymaktan başka çaremiz yok.

Peygamberimizin dediği gibi, düşmanın silahıyla silahlanmazsak düşmanla mücadelede başarı şansımız zayıf kalır, çabamız akamete uğrar.

Müslümanlar İran sinemasıyla sanat silahını, sinema silahını kullanma konusunda iyi bir aşamaya geldiler. Ama sadece İran yeterli değil. Dünyadaki diğer Müslüman halklar da bu konuda çaba ve gayretlerini artırmalılar. Gerçi Türkiye’de dini diyebileceğimiz sinema son yıllarda hem sanatsal hem de içerik açısından bayağı iyi bir yere geldi. Eskiye oranla yani. Ancak İslami mesaj konusunda hala çok eksik… Türkiyeli Müslüman sanatçılar daha çok gayret göstermeli, ülke genelinde gençliğin ilgisini çekebilecek, geniş kitlelere ulaşabilen filmler çekebilmeli.

Ben bu konuda ümitliyim. Özellikle Müslüman gençlerin sinemaya olan ilgisi gittikçe artış gösteriyor. Dini endişe sahibi genç yönetmenlerin sayısı artıyor. Evet, bu genç kardeşlerimizin çoğu hala amatörlükten kurtulabilmiş değiller. İmkânları da çok kısıtlı… Ayrıca geniş kitlelere ulaşma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Ama çabaları takdire şayan ve her geçen gün daha güzel, daha etkili işler başarıyorlar. Sanatsal anlamda birer cevher olduklarını, birer cevher olmaya aday olduklarını ispatlıyorlar. Bu kardeşlerimiz çaba ve gayretlerini artırırlarsa ileride çok daha güzel çalışmalara imza atabilirler inşallah.

Bu güzel kardeşlerimizden, genç yönetmenlerimizden biri de Ramazan Güneş… Ramazan kardeşimiz bu alanda yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. En son yönetmenliğini yaptığı kısa film büyük ilgi topladı. Kısa sürede binlerce izleyiciyle buluştu. Kıt imkânlarıyla, bir grup arkadaşıyla birlikte kurduğu Keyfe Kâfi isimli YouTube kanalında yayınladığı kısa filmi gerçekten ümit aşılıyor.

Ramazan kardeşimiz, “Dünya” ismini verdiği kısa film hakkında şu bilgiyi paylaşıyor bizimle: “Bu kısa filmimizde, insanların değerlerinden uzaklaşıp dünyaya yöneldiği ve materyalizmin zirve yaptığı bu çağda, dünyanın içi boş bir cevizden ibaret olduğunu aktarmak istedik. Amacımız, dünyaya meyletmenin hiç kimseye fayda vermeyeceğini vurgulamaktı. Kısa filmimiz seyircilerimiz tarafından beğenildi. Amacımıza ulaştığımıza inanıyoruz.”

“İleriki süreçlerde buna benzer kısa filmleri yayınlamaya devam edeceğiz.” Diyen genç yönetmenimize ve onun gibi genç cevherlerimize sahip çıkmalı, cesaretlendirmeli, önlerini açmalıyız. Her gün onlarca İslam dışı, ahlaksız, Batı kaynaklı filmin gösterime girdiği, gençleri zehirlediği ülkemizde bu tür yönetmenlerin yetişmelerine şiddetle ihtiyaç var.

Bu gençlerimiz, bu değerlerimiz belki bugün istediğimiz kıvamda değillerdir. Bazı konularda amatörlükten kurtulamamış olabilirler. Ama sahiplenip önlerini açarsak, onlara imkânlar sunarsak ben inanıyorum ki kısa sürede bu eksikliklerini de giderir, çok daha başarılı çalışmalara imza atarlar.