• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...

Oylarımızı neden HÜDA PAR`a vermeliyiz? Neden HÜDA PAR`ı tercih etmeliyiz? Bunun birçok nedeni var. Bunlardan bazılarını sevgili okuyucularımla da paylaşmak istiyorum.

Her şeyden önce HÜDA PAR`ın adaylarının hepsi de imanlı, ahlaklı, Allah`tan korkan, hakka hukuka riayet eden insanlardır. İslami bir terbiyeyle yetişmiş, ahlaki değerleri her şeyin üstünde tutan, yalana, hırsızlığa, talana, adam kayırmaya bulaşmamış insanlardır. HÜDA PAR`ın dışındaki partilerin adayları içinde de bu tür insanlar bulunabilir. Ama genelinin durumu ortada…

HÜDA PAR Kur`an ve Sünneti referans almış, Allah ve Resulünün emir ve nehiylerinin dışına çıkmamayı şiar edinmiş bir partidir. Yani İslami siyaset yapan bir partidir. Ne pahasına olursa olsun, oy kaybına uğramayı, her türlü baskı ve dışlanmayı da göze alarak İslam`ın temel ilkelerinden, İslami inanç ve ahlaktan uzaklaşmamayı hedef edinmiş bir partidir. Kurtuluşun, adaletin, özgürlüğün, insanca yaşamanın, maddi ve kültürel, bilimsel ve ahlaki kalkınmanın ancak İslami değer ve öğretilerin toplumsal hayata hâkimiyetiyle mümkün olacağına inanan bir partidir. Parti programını bu inanç doğrultusunda şekillendirmiştir. Diğer partilerin tümü, İslami söylemlere ve bazı İslami pratiklere sahip partiler de dahil laikliği ve devletçiliği referans edinmiş sistem partileridir.

HÜDA PAR`ın adaylarının istisnasız hepsi de yoksul halkın arasından çıkmış, onları tanıyan, onların karşılaştığı her türlü sıkıntıyı onlar gibi tatmış, çilekeş insanlardır. Halkla barışık, halkın değerleriyle barışık, sorunlarına aşina birer halk çocuğudurlar. HÜDA PAR adaylarının içinde herhangi bir bürokrat yoktur. Herhangi bir sermayedar veya köy ağası yoktur. Adı vurgunla anılan, hırsızlık veya ihaleye fesat karıştırmak ya da faiz ve tefeciliğe bulaşmış ithamıyla karşılaşan bir tek kişi yoktur HÜDA PAR`ın kadroları arasında. Diğer partilerin adaylarını değerlendirmeyi sevgili okuyucuya bırakıyorum. Kapitalist, sermayedar dediğimiz partileri bir kenara bırakalım, özgürlük ve ezilen halklar lafını ağzından düşürmeyen, ezilenler edebiyatı üzerinden siyaset yapan HDP gibi partilerin bile adaylarının çoğunun aşiret reisi, köy ağası ve sermayedar olduklarını bilmeyen yok.

HÜDA PAR mensupları değer ve inançlarını ciddiye alan, değer ve inançlarını yaşamak ve yaşatmak uğrunda zindanlara girmiş, işlerinden olmuş, hicret etmek zorunda bırakılmış kişilerdir. Önemsedikleri değerler için yeri gelince bedel ödemekten çekinmemişlerdir. Yani özleri, sözleri bir insanlardır. Verdikleri sözlerin arkasında duran insanlar. Bir şey söyledikleri zaman oy avcılığı maksadıyla, seçim yatırımı hedefiyle söylemeyen insanlar. Halk arasında doğru sözlülükleriyle, mütevazı yaşamlarıyla tanınmış insanlar. Yani hizmet ehlidirler. Halklarına acıyan, onları seven, onların dünya ve ahiret kurtuluşları için çırpınan, halklarına hizmetten mesut olan, mutluluk duyan kişilerdirler. Amaçları arasında halklarının sırtından iktidar olmak, halklarının ceplerini boşaltıp köşeyi dönmek yoktur. Seçildikleri ve hizmet imkânına kavuştukları an halklarının dünyasını mamur etmek için kolları sıvamaktan geri durmazlar.