• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...

Ayeti kerimede net ve bir o kadar da ince noktalara temas edilmektedir. Allah`ın rızasına erebilmenin ve ahireti kazanabilmenin yolu Resulullah (sav)`ı örnek edinmekten geçtiğine an be an O`nun hayatını kendimize model edinmekten geçtiğine değinmektedir. Bu hususlara değinilirken de tercih hakkı bırakılmaktadır.

Çünkü işin içinde öyle herhangi birinin yemini değil Allah`ın yemini var. Yani ya Resulullahın hayatını model edineceğiz ya da hüsrana uğrayıp bedbaht olacağız. Bugün herkes kendisine bir sevgili bir önder seçmiş. Onu kendisine örnek ve onun yoluna baş koymuştur. İşte biz de Efendimiz (s.a.v)`i seçtik. Onu kendimize model edindik. Onun yolunu kendimize hedef edindik.

Hem de hiç yılmamacasına bir adım bile geri atmamacasına bu yolu seçtik. Çünkü biz sahte sevdalılardan değiliz. Çünkü biz bugün sevdiği sevdalısını yarın başka birini bulunca terk edenlerden, zaman, mekan ve çağa göre sevdalı değiştirenlerden değiliz.

Biz öyle sevdalıyız ki Ya Resulallah sana, doğumumuzdan ölümümüze kadar... Öyle sevdalıyız ki sana Ya Resulallah tıpkı o “Ashabım yıldızlar gibidir, hangisine uyarsanız doğru yolu bulursunuz.” dediğin ashabın gibi. Öyle sevdalıyız ki sana Ya Resulallah tıpkı Esad bin Zurare gibi.

Bizim ellerimiz senin elinle, bizim kanlarımız senin kanınladır. Biz kendimizi, oğullarımızı, kadınlarımızı savunup koruduğumuz gibi seni de savunup, koruyacağız. Eğer bu ahdimizi bozarsak Allah`ın ahdini bozmuş bedbaht kimse olmuş olalım. Ya Resulallah bu sana karşı bizim sadakat yeminimizdir.

Biz de tüm yüreğimizle bu yemini tazeliyor ve bütün bunları boynumuza borç biliyoruz ve yine öyle sevdalıyız ki sana Ya Resulallah tıpkı sana hicret esnasında yol arkadaşlığını yapan Hz. Ebu Bekir gibi. Hani hicret ederken yolculuk esnasında Hz. Ebu Bekir bazen önünde bazen arkasında geçiyor, Efendimiz kendisine niçin böyle yaptığını sorunca şöyle cevap veriyordu: “Arkada iken önünden bir saldırı gelir diye korktuğum için önüne geçiyorum.

Bu sefer de arkadan sana saldırı gelir diye korkuyorum ve arkana geçiyorum.”

Yine öyle sevdalıyız ki sana Ya Resulallah tıpkı Enes bin Nadr gibi. Uhud savaşında Resulullahın (s.a.v) şehit olduğu haberi yayılınca herkes bir tarafa çekilmiş adeta çökmüştü. İşte o esnada Enes bin Nadr gelerek “Resulullah (s.a.v)`den sonra siz sağ kalıp da ne yapacaksınız, kalkın! Siz de onun can verdiği dava uğruna can verin” demişti.

Yine öyle sevdalıyız ki sana ya Resulallah tıpkı Zeyd bin Desinne gibi. Rici`de ihanet sonucu esir edilerek Mekkelilere satılan Zeyd bin Desinne asılmak için darağacına getirildiğinde Ebu Sufyan  ona,“Sana Allah adına and veriyor ve soruyorum. Şimdi yanınızda senin yerine Muhammed`in bulunup da onun boynunu vurmamızı senin ise ailenin içinde sağ salim yaşamanı arzu etmez miydin?” dedi. Zeyd bin Desinne “Vallahi ben ailem içinde sağ salim oturup da Muhammed (s.a.v) değil yanımızda olmasını, hatta şimdi bulunduğu yerde bile ayağına diken batmasına razı olmam.” dedi. Ebu Sufyan “Ben insanlar içinde ashabının Muhammed`i (s.a.v) sevdiği gibi hiçbir kimsenin kimseyi sevdiğini görmedim” demek zorunda kalmıştı. Sevdalıyız işte Ya Resulallah! Her şeye rağmen sana sevdalıyız. Rahatımızdan olmamıza rağmen, huzurumuzun kaçırılışına rağmen, zalimlerin hoşuna gitmemesine rağmen, hoşlarına gitmediği için hayvanlara dahi reva görülmeyen zulümlere gark edilişimize rağmen, bütün insan haklarının ve hukukun dışına çıkarılışımıza rağmen sevdalıyız sana Ya Resulallah!

Sevdalıyız işte yaşadığımız ülkede, şehirde, beldede, mahallede, ailede hiçbir suçumuz olmadığı halde suçlu muamelesi görüp, dışlanmamıza, tek başımıza bırakılmamıza rağmen ve her türlü zulme rağmen sevdalıyız sana Ya Resulallah!

Sevdalıyız sana Ya Resulallah, yeter ki senin bir tek sünnetine halel gelmesin, senin o güzel ismin yeryüzünde her yerde duyulsun, yeter ki seni yeryüzünde tekrardan örnek, önder model olarak kabul ettirebilelim. Biz her şeye razıyız Ya Resulallah.

Çünkü: Ey Efendimiz biz sahte sevdalılar değiliz. Senin gerçek sevdalın, yoldaşın, dertdaşın dava arkadaşınız.

Rabbim! Sen bize yardım et ve şahit ol.

Gerçek sevdalı olma temennilerimle…

Yazarın Diğer Yazıları