• DOLAR 32.57
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.872
  • ...

90  yılı lise mezunları olarak başörtüsü mücadelesini maalesef başaramadık.

Orta sonda başlayan başörtü mücadelemiz, lise sona kadar devam etmiş, sınıfa kadar girmeyi başaramamıştık. Aşkla, şevkle, özene bezene örtmüş olduğumuz, başörtümüzü, üzülerek, sıkıla sıkıla, okul bahçesinde çıkartmak zorunda bırakıldık.

Ne yazık ki, şimdi başarabilen öğrencilerin ailelerinin verdiği desteği alamadık. “Ne var ki? Açıverin, olsun bitsin” denilerek, hafife alındı hep. Hatta daha ileriye gidenler bile vardı. “Madem, içerdeki erkekler sizi görüyor, dışarıda örtmenizin ne anlamı var?” diyerek dışarıda yalnız örtmemizin bozulması isteniyordu.

Ama bilmedikleri ne denli aşkla örtmüş olmamızdı. Rencide edilmemiz, itilip kakılmamız bizi yıldırmadığını, hatta daha da bir imanımızın güçlenmesine vesile olduğunun farkında bile değillerdi. Gittiğim koskoca lisede ilk başta bir tek ben başörtülü olmama rağmen, hiç tereddüt bile etmemiştim. Allah`ın yardımıyla tek tek arkadaşlar da bana kalmıştı. Çok azdık, fakat dağ başlarında, karda açan kardelen çiçekleri gibi, nadir rastlanan çiçekler gibi, pırıl pırıl ve masumduk.

Bizi sevmeyen öğretmen ve örğencilerin hedefleri haline gelmiştik. Bir gün Biyoloji öğretmenimiz (lise 1. sınıfta ) içeri girer girmez, hınçla “Nedir bu ya?  Hangi devirde yaşıyoruz. Çarşıya çıkılmıyor. Her yer “sıkma baş” (yani başörtülüler)`lılarla dolmuş, taşmış” diyerek kızgınlığını dile getirdi. Çok dolmuştum, hakeza bende de kızgınlık oluştu, cevap verecek düzeyde değildim, fakat bir şekilde arkadaşlarımı savunmalıydım, altta kalamazdım. Dolayısıyla parmak kaldırıp, söz aldım “Hocam, kendi kafalarından mı örtüyorlar, dinimizin emridir” dedim ve ağlayarak yerime oturuvermiştim.

Her ne kadar başörtümüzle sınıflara kadar girmeyi başaramadıksa, ciddi mücadeleler vererek, (dışarıda) bu şekilde liseyi bitirdik.

Üniversiteye girişte de, puanlarımız istediğimiz başka bölümlere yetmesine rağmen, başörtümüzü daha rahat taşıyabileceğimiz bölümleri seçip yerleştik. Bu kez üniversite de başörtümüzü en güzel bir şekilde taşıyabilmenin mücadelesini verdik.

Fakat o dönem üniversite ortamlarında yaşanan İslami olmayan ilişkilerden çok rahatsızlık duyduğumuzdan, kıymetli ağabeylerimizin tavsiyesi üzerine, yarım bırakarak okuldan ayrılmak zorunda kaldık, üzülerek.

Ve siz şimdi orta öğretimde dahi başörtüsü mücadelesi verip okuldan dahi sürülen bacılarım. Hiç bir şekilde yılmayın korkmayın Allah sizinle beraberdir. Allah`ın izniyle siz başarın ve başaracaksınız da. Allah yardımcınız olsun, sizin arkanızdayız.