• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...

Petrol fiyatları uçtu. Dolar yükseliyor. Savaşlar devam ediyor. Filistin işgal altında. İsrail vuruyor. Rusya da vuruyor. Gıda krizi kapımızda, kimse endişelenmiyor. Suriye tekrar gündeme geliyor. Emperyalizme karşı direnişimiz devam ediyor...

Çocukluğumdan beri değişmeden günümüze kadar gelen tek bir şey var o da “Emperyalizme karşı direnmek.” Yıllarca Müslümanlar, Emperyalizme karşı direnişini sürdürüyor. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri’ni Emperyalizmin başındaki büyük şeytan olarak tanıdım. ABD büyük şeytan ise küçük şeytan kimdir diye düşündüm küçükken. Büyümeye başlayınca ‘küçük şeytan kimdir’ sorusunu sormaya devam ettim... Çeçenlere sorunca, Rusya dediler, Araplara sorunca, israil dediler, Türkler genelleme yaparak Batı dediler, Uygurlara sorunca, Çin dediler. Pakistanlılara sorunca, Hindistan dediler, Afganlar ise İngiltere ve Rusya dediler... İlginç değil mi? Düşündüğümüzde, bizim biri büyük ve diğeri küçük iki tane şeytanımız var... Amerika’yı Emperyalizmin başındaki “Büyük Şeytan” olarak sayıyoruz, o zaman Rusya, İngiltere, israil, Hindistan ve Çin küçük şeytanlar oluyor. Hep merak ettim, küçük şeytanlar ile sorun yaşayanlar neden büyük şeytana koşuyorlar? Batı, emperyalizmin merkezi ise neden emperyalizme karşı direnen Müslümanlar Batı’ya göç ediyor? Neden Çeçen Müslümanlar Rusya’dan kaçarak Batı ülkelerine sığınıyor? Araplar neden Batı ülkelerine gitmeye çalışıyor? Neden Afganlı ve Pakistanlı Avrupa’ya sığınmaya çalışıyor? Demek istediğim, mantıklı mı şimdi bunların yaptığı? Küçük şeytandan kaçarak büyük şeytana sığınması ne kadar mantıklı olabilir?

Şimdi, anlamadığım diğer bir konu... Emperyalizme karşı direniyoruz tamam, amenna ve saddakna! Emperyalistlerin parasını neden yastık altında saklıyoruz? Neden bindiğimiz arabalar, kullandığımız bilgisayarlar ve telefonları emperyalistlerden alıyoruz? Neden Araplar Büyük şeytanın öncülüğünde küçük şeytan ile barışıyorlar? Neden Araplar petrolünü Büyük şeytana veriyor? Neden çocuklarımızı Amerika’da ya da Avrupa ülkelerinde okutmak için büyük paraları emperyalistlere veriyoruz? Neden buğdayı, petrolü ve doğalgazı Rusya’dan alıyoruz ve fabrikalarımızı Çin’de açıyoruz? Emperyalizme karşı direniyor isek neden Oxford’da okuyan bakan oluyor ya da Emir oluyor? Neden Müslüman ülkelerin ekonomileri dolara endeksli? Dolar emperyalistlerin parası değil mi?

Diğer bir anlamadığım konu ise Büyük şeytan ile müttefik olmaktır. Büyük şeytan ile ittifak yapmak ta ne demek? Şeytan olmak demek değil mi? İsrail ile işbirliği yapmak, Rusya ile işbirliği yapmak her neyse bu ne anlama geliyor? Bazıları şöyle diyebilirler, bu bir siyaset oğlum, sen anlayamazsın! Sen anlat bakalım anlayıp anlamamak bana kalsın. Gerçekten anlamaya çalışıyorum... Neden Müslümanlar Mekke’ye sığınmıyor? Arabistan’da petrol var zengin bir ülke, savaşlar da olmuyor. Neden Medine’ye sığınmıyor? Mekke’de ve Medine’de kılınan namazların Londra’da kılınan namazdan daha sevaplı olduğunu bilmiyorlar mı? Neden Suriyeliler ve Filistinliler Birleşik Arap Emirlikleri’ne sığınmıyorlar? Neden doları bırakıp İslam dinarını kullanmıyoruz? Neden bir twitt doları yükseltiyor? Neden Tunus’taki Zeytune Üniversitesini bitiren bakanımız veya emirimiz olmuyor? Neden Çin gibi müşrik olan bir ülke dünyanın süper gücü oluyor da peygamberlerin memleketi Filistin açlıktan kıvranıyor, hiç düşündünüz mü? Neden halkımız ve milletimiz yıllarca direndiğimiz emperyalistlere kaçıyor? Neden İslam dünyası perişan ve bin parçaya bölünmüş durumda?