• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...

Zulümler ayyuka çıkmış ve postallar Ülkeye egemen olmuştu. Türkiye geneli 6 milyon kişi fişlenmiş ve Türkiye`ye maliyeti 381 milyon dolar olmuştu. Allah`ın emri olan başörtüsü yasaklanmış, dini sorumluluğunu yerine getiren herkes kamusal alanlardan çıkarılmış ve İslam`ın tüm mukaddesatına savaş açılmıştı.

28 Şubat Post-Modern darbesinden bahsediyoruz.

Bu darbede görev alan; askerler, siyasetçiler, akademisyenler, işadamları, medya… Kısacası herkesin ortak amacı “Türkiye`deki İslami çalışmaları bitirmek ve batı hayranı bir nesil yetiştirmekti” Bunun için Refah-Yol hükümetini devirdiler. Yaklaşık 6 milyon kişiyi fişlediler. Değişik kumpaslar sonucu sahada İslami çalışma yapan STK, Vakıf, Cemaat ve bireylere operasyonlar yaptılar. Dönemin Devlet Güvenlik Mahkeme (DGM)`leri, uydurma delillerle binlerce kişiye cezalar verdi ve hala o dönemin mağdurlarından yüzlerce kişi cezaevlerindeler.

Post-Modern darbe ile ilgili, istihzaî bir dille “Demokrasiye balans ayarı” diye açıklamalar yapan askeri cenah, aynı zamanda “28 Şubat bin yıl sürecek” demişti. Ancak İlahi adalet gereği 15 yıl sonra darbeciler aleyhinde dava açıldı ve bazı darbeciler tutuklandı. Yaklaşık bir yıl cezaevinde kalan darbeciler ile ilgili Okyanus ötesinden bir açıklama geldi. Açıklamada “Onların içerde olması içime sinmiyor” ibaresi vardı ve darbeciler hemen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar!

Nihayet iki gün önce dava ile ilgili Savcı “Esas Hakkındaki mütalaasını” sundu. Dönemin Genelkurmay başkanı İsmail Hakkı Karadayı, İkinci Başkan emekli Orgeneral Çevik Bir ve emekli Orgeneral Çetin Doğan`ın da aralarında bulunduğu 60 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Savcının istediği cezayı verip vermeme mahkemenin takdiridir. Ancak kamuoyu vicdanı, mezkûr sanıklara hak ettikleri cezayı çoktan vermiştir.

Peki, o dönemde mağdur edilenlerle ilgili nasıl bir adım atılacak? O dönemin karanlık odaklarınca kumpas kurulup hukuksuzca cezalandırılan Müslümanların hesabını kim ne zaman verecek? O zamandan beri zindanlarda olan 28 Şubat mağdurları Yusufiler, ne zaman adilce yargılanıp tahliye edilecek? Gömlekleri arkadan yırtılan Yusufların iade-i itibarları ne zaman verilecek?

Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere vicdan sahibi olan herkesi konuyla ilgili tefekkür etmeye ve vicdanının sesini dinlemeye davet ediyorum.

20-25 yıldır cezaevinde olan Yusufileri mağdur eden iki sınıf var. Bunlar Post-Modern darbecilerin emrindeki JİTEM, Ergenekon ve FETÖ gibi karanlık çeteler ile yine onların emrindeki yargı mensupları. Bunların bir kısmı cezaevinde diğer bir kısmına da ceza isteniyor.

Bu iki sınıfın mağdur ettiği Müslümanlar yıllardır adalet bekliyorlar. Kendilerini mağdur edenlerle aynı cezaevini paylaşıyorlar. Bu ne yaman çelişki!

Konu ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanı, “Cezaevlerinde 10, 15 yıldır haksız yere yatanlar var” demişti. Daha dün, AK Parti sözcüsü Mahir Ünal`ın yaptığı açıklamada; 28 Şubat`ın bir kumpas ve darbe girişimi olduğunu, dolayısıyla ciddi mağduriyetlerin oluşturduğunu söyledi. Bütün bunlara rağmen 28 Şubat mağduru Yusufiler ile ilgili neden somut bir adım atılmıyor? Konu ile ilgili hangi karanlık ellerin dahli varsa önü alınmalı ve mevcut hukuksuzluk adaletle çözülmelidir.