• DOLAR 32.572
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2436.376
  • ...

Büyük Şeytan ABD, karanlık mahfillerde hazırladığı senaryonun yeni bölümünü yayınladı. Başrolünde Rıza Sarraf`ın oynadığı bu tiyatronun seyircileri hayli fazla, tiyatroyu seven, sevmeyen herkes sonucunu merakla bekliyor. Aynı senaryonun önceki bölümü olan “15 Temmuz Darbe Kalkışması”nda başrolde FETÖ oynamıştı ancak tutmadı.

Büyük Şeytan ABD, Türkiye`yi hizaya getirmek istiyor… Tekrar uslu çocuk olup “emrine amade bir ülke” olması için ayar çekiyor. Eğer Ankara bu kirli ve alçak oyunlara boyun eğip taviz verirse iç ve dış siyasetinde ciddi darbeler alır.

Sarraf`ın yargılanma konusu “ABD`nin İran'a uygulanan ambargonun delinmesi” olarak Dünya`ya servis ediliyor, ancak asıl amaç; Büyük Şeytan`ın çıkarlarına göre iç ve dış siyasetini belirleyen bir Türkiye oluşturmak. 15 Temmuz'da yapamadığı askeri darbenin ekonomik versiyonunu deniyor.

Büyük Şeytan`ın hazırladığı bu kirli oyuna dikkat edilmelidir. Bilerek veya bilmeyerek bu değirmene su taşıyanlar, Dünya emperyalizmine katkı sunmuş olur. Ancak Sarraf ile ilgili işi bu duruma getirenin de iktidar cenahı olduğunu unutmamak gerekir.

Sarraf ve dönemin bakanları ile ilgili zamanında adilce adımlar atılsaydı belki bugün iş bu duruma gelmezdi. Üç ülkenin vatandaşı ve ne olduğu belli olmayan bir adam (Rıza Sarraf)`a iktidarın sahip çıkması, soru işaretlerine rağmen dosyasına takipsizlik kararı verilmesi ve her platformda onun suçsuz olduğunun dillendirilmesi …konularında iktidar özeleştiri yapmalıdır.

Bütün bunlara rağmen biliyoruz ki Büyük Şeytan ABD, Sarraf`ın başrolde oynadığı tiyatroyla şunları amaçlıyor;

-Ortadoğu`da istediğim gibi hareket edeceksin.

-Terör Listesine koyduğum İslami unsurları düşman olarak kabul edeceksin.

-İran ile kesinlikle yakınlaşmayacaksın.

-Çıkarım için gerekirse YPG`yi düzenli bir ordu haline getireceğim ve sen de buna ses çıkarmayacaksın.

-Çin'den füze almayacaksın.

-Rusya'dan S-400 almayacaksın. 

-Bütün istihbari bilgileri önce benimle paylaşacaksın… Hasılı otur dediğimde oturacak kalk dediğimde kalkacak bir hale geleceksin. Yoksa Dünya kamuoyunda seni itibarsızlaştırıp psikolojik savaş uygularım, ekonomik darbe vururum, Avrupa Birliği`ne girmeyi bırak, seni NATO`dan bile çıkarırım.

ABD`nin bu tavrına karşı, Türkiye karşı hamle yaparak başta İran olmak üzere doğu blokunda bulunan ülkeler ile daha çok yakınlaşmalıdır. Başta İncirlik Üssü olmak üzere Türkiye`deki ABD üsleri ile ilgili somut adımlar atmalı ve 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili, İncirlik Üssü`ndeki gelişmeleri yeniden gözden geçirmelidir.  Gerek duyulduğu takdirde hukuki adımlar atmalıdır.