• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...

Büyük şeytan ABD, Katar bahanesiyle Ortadoğu`yu yeniden şekillendirmek istediği hepimizin malumudur. Ülkeler bazında hedef Türkiye ve İran, hareketler bazında ise başta İhvan olmak üzere hedef tüm İslami hareketlerdir.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, Katar`ın stratejik konumu, Türkiye`nin asker gönderme meselesi, ABD`nin kirli hesabı ve KİK`in haksız ambargosu yerine, meseleyi götürüp getirip İhvan`a ve R4BIA işaretine dayandırarak “Katar İhvan'a desteğini kesmeli. Adalet ve Kalkınma Partisi, İhvan'ı destekleyen siyasetten uzak durmalı, Rabia simgesinden de vazgeçmeli… Bir terör örgütünün dört parmağını getirdiniz kendi simgeniz yaptınız. Akıl alacak şey değil” şeklinde açıklamalarda bulundu. Sayın Cumhurbaşkanı ise; Rabia işaretini "terör örgütü sembolü" olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu'na yüklendi. CHP parti sözcüsü Bülent Tezcan ve Ak Parti parti sözcüsü Mahir Ünal da “R4BIA işareti” ile ilgili açıklamalarda bulunarak R4BIA simgesini tekrar gündeme getirdiler.

Peki, R4BIA simgesi nedir? Ne anlama geliyor?

R4BIA, Adalet, özgürlük, İnsan hakları ve eşitliğin simgesidir.

R4BIA, Zalimlere karşı direniş ve kıyam simgesidir.

R4BIA, Acıktığında demokrasi putunu yiyen Batının maskesini düşüren simgedir. Bu simgenin çıkış yeri Mısır olsa da esas sahibi adalet namına zalimlere direnen herkestir.

Mısır Firavunu Sisi cuntası, askeri darbe ile Muhammed Mursi`yi devirmesi ile 2013 tarihinde Rabiatü'l Adeviyye Meydanı'nda sivil direniş başladı. R4BIA işareti de ilk kez bu meydanda yapıldı. Meydanda bulunan Mısır halkı R4BIA işaretini üç sebepten dolayı seçtiklerini açıklıyorlar; “Birincisi, Bu meydanın adı Rabiatü`l Adeviyye isimli muttaki bir hanımdan gelir. Arapçada Rabia 'dördüncü' demektir. Rabia, ailesinin dördüncü evladı olduğu için bu ismi almıştı. Buna vurgu yapmak için R4BIA işareti kullanıyoruz. İkincisi, Mısır`ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Cemal Abdunnasır, Enver Sedat ve Hüsnü Mübarek'ten sonra Mısır'ın dördüncü cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatmak için ve son olarak, Firavun Sisi taraftarları, Tahrir Meydan`ında darbeye destek için toplandıklarında iki parmaklarıyla 'zafer işareti' yapıyorlar. Onlardan farklı olmak için R4BIA işaretini yapıyoruz.”

 Ayrıca R4BIA işaretini imgelemek için sarı ve siyah renkli logoyu çizenler; “Sarı renk ile Kudüs'te bulunan Kubbetü-s Sahra'nın altın sarısı kubbesine, siyah renk ile de Kâbe-i Mükerreme'nin siyah örtüsüne atıfta bulunuyorlar.”

Ortadoğu`da bütün İslami direniş hareketlerine savaş açan Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirliği, ülkelerinde R4BIA simgesini yasaklamışlar. CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu da aynı talepte bulunuyorlar. CHP ve yöneticilerine tavsiyem, Ümmete mal olan bu simgeye saldıracaksanız takiyye yaparak değil, açık ve mertçe saldırın. Tıpkı geçmişte Kur`an, Ezan, Cami, Sarık, Başörtüsü ve Kur`an Kursları`na saldırdığınız gibi.

Sonuç olarak çıkış yeri Rabiatü`l Adeviyye Meydanı olan R4BIA simgesi bütün ümmete mal olmuştur. İnsani ve İslami değerleri sembolize eder. İslam ve Müslümanlara düşmanlık edenler ve koltuklarından kopmak istemeyen zalimlerden başka kim bu simgenin karşısında olabilir ki?