• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...

Uluslararası emperyalist güçler, Müslümanların ifsadı için yaklaşık iki yüz yıldır ümmet içinde ciddi dejenerasyonlar yaptılar. Bu çerçevede toplumumuzu ve nesillerimizi; kültür, tarih, medeniyet ve inancından uzaklaştırmak için her türlü desiseye başvurdular. Bu desiselerini bazen etkinlik bazen sanat bazen de çağdaşlaşma adı altında yaptılar ve büyük ölçüde de başarılı oldular.

On yıl öncesine kadar bu yozlaşmayı aleni olarak yapıyorlardı; Başörtüyü yasaklamaları, Kur`an Kurslarına giden çocuklara yaş sınırı getirmeleri, İmam Hatip okullarına rağbeti düşürmek için Meslek Liselerinin katsayı zulmü ve Ramazan aylarında “Ramazan ile eğlence” adı altında kepaze programlar yapmaları gibi. Şimdi ise aynı yozlaşmayı farklı bir yöntem ile yapıyorlar; Başörtüyü modalaştırmaları, çağdaş örtünme adı altında tesettürsüzlüğü yaygınlaştırmaları, İmam Hatip okullarından İmam Hatip Ruhu`nu çekip almaları ve “Ramazan Etkinlikleri” adı altında kadın erkekli sazlı cazlı programlar yapmaları gibi. İşin acı tarafı ise on yıl önce bu rezaletlerin karşısında direnenler şimdi özne olmuş ve bu rezaletin merkezinde bulunuyorlar.  

 İnanç ve Kültür değişimine neden olan yüzlerce örnekten sadece birini ele almak istiyorum. “Ramazan Etkinlikleri”

Ramazan ayı; Kur`an ve ibadet ayıdır,  nefis muhasebesi ve tefekkür ayıdır, uzlet ve itikâf ayıdır, Dünya müstekbirlerine karşı mustazafları anlama, kollama ve onlar için bir çıkış yolu arama ayıdır.

Hz. Yakup`un gözünde 12 çocuğu arasında Yusuf`u ne ise bizim için de 12 ay arasında Ramazan o olmalıdır. Hayatımızın bütün evrelerini muhasebeye aldığımız bir ay olmalıdır, onun manevi atmosferini bütün hücrelerimizce hissetme ayı olmalıdır.

Son birkaç yıldır özellikle bazı belediyeler “Ramazan Etkinlikleri” diye bir ucube rezalet icat ettiler, bu yıl Doğu ve Güneydoğu`da kayyum atanan bazı belediyelerde de aynı rezaleti hayata geçirdiler.

Beyler! Ne yaptığınızın farkında mısınız? Bu yeni Ramazan konsepti ile neyi hedefliyorsunuz?

İftar ve teravih saatine denk getirilerek, kızlı erkekli sazlı cazlı sözde etkinlikler ile ne yapmaya çalışıyorsunuz? Kimin ekmeğine yağ sürüyorsunuz?

Kur`an ayı olan bu mübarek ayda Allah`ın emir ve yasakları ile resmen dalga geçtiğinizi biliyor musunuz? Bu cahiliye festivaller ile neyi amaçlıyorsunuz?

Bu kepazeliğe karar verdiğinizde Diyanet İşleri Başkanlığı veya ilim erbaplarına sordunuz mu? Onların fikir ve düşüncelerini aldınız mı?

Eğer bu yaptıklarınızı iyi niyetle yapıyor ve vatandaşlara hizmet ediyoruz diye düşünüyorsanız, farkında olmadan toplumu inanç ve kültüründen uzaklaştırıp bir uçuruma doğru götürüyorsunuz. Bunun için ivedilikle ilmi ile amil bir ilim erbabı ile istişare edin. Yok, eğer amacınız inanç ve kültürel yozlaşma için Uluslararası emperyalist güçlerin değirmenine su taşımak ise buna diyecek sözlerimiz başka olur.

Ayrıca iyi bilmeniz gerekir ki; Müslümanları değiştirmek için yılda bir kez Ramazan ayı geliyor eğer siz bilerek veya bilmeyerek bu ayı değiştirmeye kalkışırsanız yevmi mahşerde hesabınız çok çetin olacaktır.