• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...

Yarın 26 Haziran.

Susa Cami katliamının otuzuncu sene-i devriyesi.

Bu vesileyle Susa cami şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, katilleri ve destekçilerini de bir kez daha lenetliyoruz.

Evet, Susa; İzzet, şeref ve dik duruşun sembolüdür.

Susa; İmanın güce ve kuvvete galebe çaldığı mekandır.

Susa; Aziz İslam davası için nasıl bedel ödendiğinin örneğidir.

Susa; Şehitlerin ölmediği ve aziz kanlarının İslam ağacını nasıl da sulayıp büyüttüğünün canlı şahididir.

Susa; Çağımızın Kerbelasıdır.

Susa Cami katliamından Müslümanların çıkaracağı onlarca ders vardır. Bunlardan sadece üç örneği özetlemeye çalışacağım.

Şehit Hüseyin Çetinkaya'nın azimli mücadelesi: 3 ağabeyi bir soygun çetesi tarafından katledildikten sonra evin tek erkeği olarak kaldı. Şehit Salim Fidancı'nın aracılığıyla İslam davasıyla tanıştıktan sonra dur durak bilmedi. Efendimiz (s.a.v)'in Yesrib'e gönderdiği Musab bin Umeyir gibi kapı kapı dolaşıp insanlara Yüce Allah (c.c)'ın şerefli dinini anlattı. Gah Silvan'ın en sıkıntılı mahallesi olan Tekel mahallesinin kahvehane ve çay ocaklarında tebliğ çalışmasını yaptı, gah kendi köyü olan Susa başta olmak üzere köylere gidip aziz İslam davasını anlatırdı. Samimiyet ve fedakarlığı gıpta konusu olmuş, izzetli duruşu ve ahlakıyla da adeta “fena fi’d-dava” oluvermişti. Yüce Allah (c.c)'ta, bu meziyetleri hayatında cem eden Hüseyin ve 9 dava arkadaşına en ulvi makam olan şehadet mertebesine ulaştırdı ve onların mübarek kanlarıyla nice uyuyanları uyandırdı.

Dört evladını şehit veren rahmetli Mustafa Amca ve Remziye Teyze'nin metanetleri: Susa Cami katliamında şehit olan 10 Müslümandan dördü kardeşti. Bunlardan M. Said, M. Meki ve Zeki kardeşler katliam sırasında, Medeni ise hastane yolunda kan kaybından şehit oldu. Bu dört şehidin anne ve babalarının metanetleri, şehid evlatlarıyla gurur duymaları, gerekirse hayatta kalan tek erkek çocuklarını da aziz İslam davası uğruna feda edebilecekleri söylemleri bizlere ashab-ı kiramın manzaralarını hatırlattı.

Evet, Remziye Teyze Hz Ömer (r.a) döneminde 4 oğlunu şehit veren kadın sahabe Hz. Hansâ (r.anha)'yı, Mustafa Amca da duruşuyla bize nice sahabeyi hatırlattı. Rabbim ikisine de rahmet etsin.

İmkansızlıklara rağmen Müslümanların izzetli duruşları: Her taraf zulüm her taraf ihanet her taraf boykot ve her taraftan gelen şehit haberleri. İki ateş arasında kalan bir avuç mustazaf.  Ama imanlı, ihlaslı, azimli ve izzetli. Tıpkı Şi’b-i Ebi Talip'te boykota maruz kalan kutlu sahabeler gibi. Tıpkı katliam, işkence ve hicrete mecbur bırakılan ashab-ı güzin gibi. Tıpkı kutlu nebinin buyruğunu bekleyen ve buyruk geldiğinde lebbeyk diyen yiğit kahramanlar gibi...

İzzetli duruşları meyve verdi, karanlığın taraftarları zir u zeber oldu ve "İzzet, Allah'ın resulünün ve müminlerindir" ayetinin mücessem hali oluverdiler.

Bir kez daha Susa cami şehitlerini rahmet ve minnetle yad ediyor, kanlarıyla suladıkları aziz İslam davası ağacına; çocukları, yakınları, arkadaşları başta olmak üzere tüm Müslümanların en iyi şekilde sahip çıkmaları için yüce Allah (c.c)'a dua ediyoruz.