• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...

Koronavirüs salgını dünya gündeminin ilk sırasını meşgul etmeye devam ediyor. Dünya genelinde vaka sayısı 1 milyonu aştı, ölü sayısı ise 55 bine dayandı.

Bu salgın ne kadar sürecek? Ne zaman kontrol altına alınacak? Nasıl bir etki bırakacak? gibi birçok sualin cevabı daha net değildir. Ancak net olan bir husus var ki o da; “Allah (c.c) gözle görülmeyecek kadar küçük bir ordusuyla bile bütün dünyayı aciz bırakabilir.”

Ayrıntılarını kestirememekle beraber öyle anlaşılıyor ki yüce Allah bu salgınla dünya düzenini değiştirecektir.

Dünya’da birçok sorun şu an rafa kaldırılmış, salgın atlatıldıktan sonra Ortadoğu başta olmak üzere bütün sorunlar kaldığı yerden devam edecek. Fakat dengeler değişmiş olacaktır.

Malumunuz uzun yıllardır dünya gündemini belirleyenler ABD ve Avrupa ülkeleridir. Lakin düzen değişecek ve bu emperyalist ülkeler, uzun süre kendi iç meseleleriyle efor harcayacaklar gibi görünüyor.

İşgal ve katliamlarıyla dünya mazlumlarına kan kusturan büyük şeytan ABD artık salgının merkez üssü oluvermiştir. Sağlık sistemi çökmüş, ekonomisi ciddi darbe almış ve Rusya ile Çin’den bile yardım alacak hale gelmiştir.

Evet, dünya gündemini belirleyen Büyük Şeytan kendi derdine düşmüştür. İtibarını koruma peşinde ve 6 milyonu aşkın işsiz vatandaşını susturmaya çalışıyor.

Ekranlara çıkıp ahkam kesen, dünyayı tehdit eden ve ekabirce açıklamalar yapan kırmızı başlı kovboy, bugün çaresizce Kuzey Kore gibi ülkelerden test kiti dileniyor...

Avrupa Birliği’nde de durum farklı değildir. Dünya ülkelerinin, kapısında el pençe durup medet bekledikleri Avrupa Birliğinden de ses seda yok. Öyle anlaşılıyor ki “öküz öldü ortaklık bozuldu.”

AB’nin varlığı şimdiden tartışma konusu oldu. Hatta bazı ülkeler birlikten ayrılma taleplerini gündeme getirdiler.

AB’nin İtalya’ya tıbbi malzeme göndermeye yanaşmaması, AB’nin büyük devletleri olan Almanya ve Fransa gibi ülkelerin kendilerini izole ederek diğer ülkelere yardım etmemeleri ve Koronavirüste ağır kayıplar veren AB ülkelerinin yalnız bırakılmaları... Benzer birçok gelişme artık Avrupa’yı, pimi çekilmiş bir bomba haline getirmiştir.

Bırakın birlikten bahsetmeyi artık her ülke kendi derdine düşmüş, hatta fırsat bulan diğerinin malını çalıyor veya el koyuyor.

Haberlerde okumuşsunuzdur; “İtalya, Yunanistan’a gidecek 2 bin solunum cihazına el koydu”, ”Çin’in İtalya’ya gönderdiği maskelere Almanya el koydu”... Bunun gibi birçok örnek verebiliriz.

Evet, Avrupa Birliği’nin hali pür melali ABD’den beterdir.

Hülasa; Kovid-19 salgınının küresel çapı karşısında bütün ülkeler yansımasını hissedecekler, ciddi oranda sosyal, ekonomik ve siyasi sonuçlar doğuracak ve bundan sonra yeni bir dünya düzeni oluşacaktır.

Görünen o ki güç dengeleri Avrupa’dan Asya’ya kayacaktır. Türkiye ve İran başta olmak üzere İslam alemi asgari müştereklerde birlik oluşturmalı ve Kovid-19 salgını konusunda dayanışma içerisine girerek ilk somut adımı atmalıdırlar. Böylece yeni düzen için hazırlıklı olmalıdırlar.

Yoksa İslam aleminin kaderi emperyalist Avrupa ülkelerinden yine emperyalist Asya ülkelerinin eline geçecektir.