• DOLAR 32.516
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2487.197
  • ...

Mekke; Yeryüzünde ilk inşa edilen beytin, yani Kabe’nin bulunduğu belde.

Mekke; Adem babamız ve Havva annemizin ayak bastığı mübarek mekan.

Mekke; Hz. Nuh (a.s) tufanından sonra Hacer-ül Esvedi bünyesinde saklayan müstesna coğrafya.

Mekke; Hz. İbrahim (a.s)’in sadakati ve eşi Hacer ile oğlu İsmail (a.s)’in teslimiyetine şahitlik yapan topraklar.

Mekke; Kainatın efendisi Hz Muhammed (sav)’in 13 yıl boyunca mücadele ettiği emin belde.

Evet, bu satırları Mekke’de, Ebu Kubeys tepesi ile Şi’b-i Ebû Tâlib (Ebû Tâlib Mahallesi) arasında bulunan Resulullah (sav)’ın evinin yanında kaleme alıyorum.

Ey Gözlerimizin nuru! Bundan 1389 yıl önce 10 bin yıldız ile bu emin beldeyi fethettiniz. Bizi görüyor ve işitiyorsunuz gibi bu günkü ümmetin ve Mekke’nin ahvalini sizlere arz etmek istiyorum.

Efendim! Zati âliniz refik-i âlaya yükseldikten sonra 29 yıl boyunca reşit halifelerin ümmeti adalet ile yönetti. Onlardan sonra saltanat dönemi başladı ve o gün bu gündür ümmetin rahat yüzü görmemiştir.

Efendim! Ümmetin emperyalistlerin oyunlarına gelerek gah mezhepçilik gah tekfircilik gah ırkçılık ile debelenip duruyor.

Ya Resulallah! Şirk içinde bocalayan insanlığa bir çıkış yolu bulmak için inzivaya çekildiğin ve sonunda Vahiy ile muhatap olduğun Hira’dan hala gül kokunuz geliyor.

Ya Resulallah! Müşriklerin gözleri önünde yürüyerek yanına gelen ağaç mucizesi yerine “Şecere mescidi”, Size iman eden ilk Cin topluluğu yerine “Cin Mescidi”  inşa edilmiş. Her gün binlerce mümin bu mescitleri ziyaret ediyor ve yaşadıklarınızı birbirlerine anlatıyorlar.

Ya Resulallah! Çok sevdiğin Haticetü’l Kübra annemiz cennet-ül Mualla’da yatıyor. Yine her gün binlerce mümin, ümmetin annesini ziyaret ediyor ve biraz da olsa ona benzemek için dua ediyorlar.

Ya Resulallah!  Mekkeli müşrikler ile yaptığın antlaşma gereği tamamlayamadığınız Hudeybiye umresini ümmetinden her gün binlerce kişi yapıyor.

Ya Resulallah!  Tamamlayamadığın Hudeybiye umresinden 2 yıl sonra Mekke’yi fethettiniz. Üzerinden 1389 yıl geçmiş, bugün bu Emin Belde’de belki miracımız olan namaz kılınıyor, size inzal buyurulan Allah’ın kelamı belki okunuyor. Ancak yönetimi elinde bulunduranlar ümmetin yiğit evlatlarına kan kusturuyor.

Efendim! Zati âlinizin “Ya Sabahah” diye aşiretleri çağırdığı Ebu Kubeys tepesine Kraliyet ailesi saraylar dikmiş. Kabe’nin etrafına gökdelenler inşa etmiş, öyle bir ihtişamlı yapmışlarki Allah’ın beytinin misafirleri Kabe’nin manevi duygusundan ziyade o şatafatlı gökdelenlere dikkatleri çekiyor olmuş.

Efendim! Büyük Şeytan ABD’nin müttefiği olan Kraliyet ailesi, tedrici olarak Mekke’nin simgesi Kabe’den alıp en yüksek gökdelen olan Zemzem Tower’e vermeye çalışıyor. Çünkü şimdiden bile bir çok kişi Mekke’yi artık Kabe’den ziyade Zemzem Tower ile tanıyor.

Ya Resulallah!  Gördüğümüz kadarıyla bu emin beldenin tacirleri, esnafları gelen Allah’ın misafirlerine sadece gelir kapısı olarak görüyor. Kapitalist devlet yapıları ise hem tacirlerini hemde Allah’ın misafirlerini sömürüyor. Dolayısıyla bu beldeler de birçok İslam coğrafyası gibi zihnen işgal altındadırlar.

Ya Resulallah! Temennimiz; Tefekkür için yeni Hiralar, mücadele için yeni Dar-ül Erkamlar ve Fetih için yeni yiğitlerdir.

Ey Gözlerimizin nuru! Fethin 1389. Yılı mübarek olsun ve ey Ümmet! Gözümüz Mekke’de olsun.

Diğer Köşe Yazarları