• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA

Osmanlı`nın yıkılışından sonra toplumumuzun tedrici olarak İslam ve İslami geleneklerden uzaklaştırılıp batıya entegre edilmek istendiği hepimizin malumudur.

Bu amaca ulaşmak için; Yeri geldiğinde “Geri kalmamızın sebebi İslam`dır” teziyle gençlerimiz batı`ya hayran ve İslam`a düşman edildi.

Yeri geldiğinde; mal, para ve makam vaadi ile kimileri satın alındı.

Yeri geldiğinde; kanun ve yasa çıkararak toplum boyun eğmeye mecbur bırakıldı.

Yeri geldiğinde de; yapılan mezalime dur demek amacıyla dik duranlar, devletin ceberut yüzü ile tanıştılar. Bunlara iftira atıldı, idam edildiler ve kamuoyuna işbirlikçi olarak tanıtıldılar.

Bu süreç herkesçe bilindiği için uzun uzun anlatmaya gerek duymuyoruz.

Daha birkaç yıl önceye kadar başörtü yasağı, Kur`an Kurslarına yaş sınırı, gençliğin yozlaşması için yapılan bilinçli organizasyonlar… Hâsılı toplumumuzu inanç ve kültüründen uzaklaşması için yapılması gereken ne varsa fazlasıyla yapılıyordu.

Ancak toplumumuzun mayasında İslam olduğu için, yapılan bütün tahribatlara rağmen varılmak istenen hedefe varamadılar. Bilakis toplumun nefretini kazandılar.

Bunun için 2002 yılında yapılan seçimde halk, muhafazakâr gelenekten gelen Ak Parti`yi tek başına iktidara taşıdı. Sayın Erdoğan`ın toplumun inanç değerlerine saygı duyması ve bu konuda verdiği vaatlerle vatandaşı tatmin etmesi, toplumda karşılık buldu ve iktidarda kalmasına vesile oldu.

Bir de Erdoğan`ın “Dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” açıklaması özellikle dindar kesimde ciddi bir umut ışığı oluverdi. Ancak son zamanlarda bazı Ak Partili Belediyelerin “Gençlik Festivali” adı altında yaptıkları gayri ahlaki organizasyonlar, vatandaşa “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedirtti.

Hatırlarsınız daha önce Üniversitelerde “Bahar Şenlikleri” adı altında yapılan organizasyonlar, gençliğe ifsat zemini oluşturduğu gerekçesiyle birçok yerde kaldırıldı. Ancak şu an Kayyumlar başta olmak üzere bazı Ak Parti`li Belediyeler “Gençlik festivali” adı altında benzer organizasyonları yaparak Müslüman halkımızı hayal kırıklığına uğratıyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanı`nın bundan ne kadar haberi var bilmiyoruz ama bu organizasyonlar “Dindar nesil” projesine karşı çıkanların uygulaması olduğunu iyi biliyoruz.

 Toplumun maddi, manevi imarı için harcanması gereken paralar gençlik festivali adı altında toplumun manevi yıkımı için harcanıyor. Toplumumuzun inanç ve kültürüne ters olan bu organizasyonlar kimin projesidir?

Vatandaştan alınan vergiler, vatandaşın değerlerleriyle çelişen alanlarda harcanıyor. Bu akıl kime hizmet ediyor?

Bilinmelidir ki bu akıl yerli değildir. Bu aklı kim vermişse veya bu projeyi kim geliştirmişse kesinlikle “Dindar Nesil” projesini baltalamak ve gençliği inanç değerlerinden uzaklaştırmak için atılan ilk adımlardan biridir.

Bir an önce bu yanlış uygulamalardan vazgeçilmeli ve “Dindar nesil” projesi ruhuna uygun somut adımlar atılmalıdır.