• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...

Kendini Dünya`nın tek hakimi olarak gören Büyük şeytan ABD`nin, çıkarlarına ters uygulamalarda bulunan ülkelere müdahale ettiği hepimizin malumudur. Ya ABD`nin müstemlekesi olur ve onun belirlediği yolda yürüyeceksin ya da her türlü yaptırıma hazır olacaksın.

Yıllardır Kuzey Kore ve İran`a uyguladığı hukuksuz yaptırımlar, daha iki gün önce yaklaşık 200 milyar dolar değerindeki Çin menşeli ürünlere uygulayacağı ek vergiler ve son olarak sözde stratejik müttefiki olan Türkiye`ye uyguladığı yaptırımlar…

Türkiye, “Kimsenin müstemlekesi olmadığını” sesli olarak düşündüğünden beri ABD ile arasındaki gerilim tırmandı. Bu arada ABD, Türkiye`ye karşı hep somut hamle yaparken Türkiye sadece kınamak ve eleştirmekle yetindi.

Hatırlarsınız ABD, Türkiye`ye karşı PYD`ye binlerce tır dolusu silah ve mühimmat gönderdi. 15 Temmuz darbe girişimini açıkça sahiplendi, FETÖ`nün sözde üst düzey sorumlularını korumaya aldı. Halkbank üzerinden Türkiye`ye ciddi darbe vurdu… Hâsılı, son bir kaç yılda Büyük Şeytan`ın dahliyle Türkiye ciddi badireler atlattı. Bütün bunlara karşı Türkiye sadece ABD`yi kınamakla yetindi.

FETÖ ve PKK`ye yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan Brunson olayı, belki ABD`ye karşı atılan ilk somut adımdır. Tabi mesele sadece sıradan bir Rahip olayı değil, belki Büyük Şeytan`ın Türkiye ve Ortadoğu üzerindeki planlarını deşifre edebilecek düzeyde önemli bir hamleydi.

Brunson`un serbest bırakılması ile ilgili ABD, kapalı kapılar ardında ciddi girişimlerde bulundu, pazarlıklar yaptı. ABD, Ajan Brunson`un serbest bırakılıp ABD`ye dönmesini beklerken ev hapsine alınmasını hazmetmeyip uygulayacağı yaptırımları Dünya`ya ilan etti.

 Konu ile ilgili Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, Brunson`un tutuklanmasındaki rollerini gerekçe göstererek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül`e yaptırım uygulanacağını açıkladı. Bu açıklamadan sonra çok farklı iddialar gündeme geldi.

Kimileri, CIA içinde derin bir yapı olduğu, bu yap Brunson`u Türk hapishanesinde iken zehirleyerek öldürmeyi ve bu suçu Türkiye`ye atmayı düşünüyordu. Türkiye`nin Brunson`u ev hapsine almakla hayatını kurtardığını söylüyor.

Başka bir iddia ise; ABD ile Türkiye bu konuyu müzakere ediyor. Brunson`un serbest bırakılması ve ABD`ye dönmesi karşılığında Halkbank`a az bir ceza ve Hakan Atilla`nın da cezasını Türkiye`de çekmesi için pazarlık yapılıyor.

Kimilerine göre de; Brunson serbest bırakılmadığı takdirde ABD, Gül ve Soylu`dan sonra başka isimlere de yaptırım uygulayacak.

Mezkûr iddialara benzer birçok iddia dillendiriliyor. Ne olursa olsun Türkiye izzetini muhafaza edip geri adım atmamalıdır. Bilakis, ABD`nin müstemlekesi olmadığını ispatlamalı ve mütekabiliyet esasına göre misliyle karşılık vermelidir. Yoksa bağımsız bir devlet olma iddiasını yitirir.