• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...

Selahattin Demirtaş`ın `aday olmayacağım` açıklamasından sonra HDP`de parti içi liderlik kavgası Türk-Kürt kavgasına dönüştü.

Hasip Kaplan`ın “Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, Sırrı gitsin film çeksin” sözlerine  “Hasip zihniyeti ancak tükürülecek değersizliktedir.” Yanıtını veren Sırrı Süreyya Önder`in cevabı düşündürücüdür.

HDP tabanı Sırrı Süreyya`ya sormalıdır, “tükürülecek değersizlikte gördüğünüz bu zihniyetteki bir adamı hem de 2 dönem milletvekili yapan kimdir?”

Peki Hasip Kaplan söylemlerinde haksız mı? Hasip Kaplan`ın twitter hesabında gelen yorumlara göre Hasip haksızdır ve yine bu yorumlardan anlaşılacağı üzere “Türkiyelileşme projesi tutmuştur.”

Hasip Kaplan`ın bazı eleştirileri ise oldukça manidardır. Mesela HDP`deki 2 dönem kuralının bazılarını kapsamaması (siz buna torpilli de diyebilirsiniz) dokunmuş Hasip`e… sonrası malum… HDP`den istifa etti ve siyaseti bıraktı.

Meseleye Kürtçü perspektiften bakanlar için Hasip haklı.

Hasip haksızdır hem de iki kere haksızdır. Kürt çocukları adına ‘hendek` denen çukurlarda öldürtülürken, öldürülürken Hasip meydana çıkıp “bu neyin savaşı, çukurun tankı durdurduğu görülmüş bir şey midir? Kürt halkına bu acıları yaşatmaya kimsenin hakkı yok” deseydi Hasip haklı derdim.

Gezi`de panzerlerin üzerine çıkıp en devrimci duygularla şovmenlik yapan Sırrı`ya “İstanbul`da kameralara poz vermek kolay gel de Sur`da poz ver” diyeydi, “el hak Hasip Kürdü düşünüyor derdim”

6-8 Ekimde Kürt çocuklarına sahip çıksaydı, Sırrı Süreyya istediği kadar Hasip`e “ırkçı” desin. Hasip halkını düşünen bir insan der, Ziya Pir gibi yapıp onu sarhoşluğundan vurmazdım.

SS Önder Hasip Kaplan`a elbette cevap verdi. Neredeyse aynı sertlikte… Açıklamayı Kürtçü ya da devrimci bir siteye değil Kemalist ODA TV`ye yapması da ilginç!

Bizim yukarıda SS Önder için kullandığımız cümlelerin benzerini Sırrı`da Hasip için kullanıyor ve diyor ki “Cizre, Sur, Nusaybin yanıp kül olurken bir kez olsun ekmeğini yediği, suyunu içtiği, vekilliğini yaptığı bu yerlere gelip bir dayanışma göstermek gerekirdi.”

Bu dayanışmayı sergilemediği için Hasip`e ‘sinik` diyor, kendisine “gidip film çeksin” dediği için de ‘salyalar saçıyor` diyor.

Kendisi o dönemde ne kadar dayanışma gösterdi varsın ona Sur`da, Cizre`de,Nusaybin`de… Hayatlarını kaybedenlerin yakınları düşünsün.

Hülasa bölge insanı HDP`yi Kürt partisi sanma saflığından kurtulmadıkça, daha çok senaryo hayata geçer, daha çok artistliklere şahit oluruz ve daha çok kişi HDP`li Hasip gibi sinirlenir, içer, twit atar sonra da istifa eder.

Bu kavga Hasip ile Nasip kavgasıdır. Hasip`in yaptığı meseleyi halkçı söylemle manipüle etmek ve SS Önder`in genel başkanlık nasibini engelleme çabasıdır.

Hele bak şu Hasip`e 40 yıllık senarist SS Önder, senaristliği sana bırakır mı? Oysa Hasip sessiz kalsaydı mahalleden geçen adamı oynayabilirdi konuştu setten ayrılmak zorunda kaldı.

Diyeceksiniz ki peki kim haklı! Ya hu ‘Hasip ile Nasip`in kavgasında hak var mıdır ki haklı olan olsun`