• DOLAR 32.565
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2431.218
  • ...

Başlığa bakıp da kavga var sanmayın! Oldukça önemli bir meselemiz var.

Nesil bedenini resim defteri gibi kullanıyor. Ne mi demek istiyorum?!

Dikkatimi çekti gençler arasında vücudunun muhtelif yerlerine dövme yaptırma durumu almış başını gidiyor.

Kimi koluna isim yazmış kimi omuzuna kimisi bacağına… Vücudunu kazıyan kazıyana…

Dövme yapanların neredeyse tamamı “vücudumu böyle daha çok beğeniyorum. Kendimi iyi hissettiriyor, abartmaya gerek yok sonuçta bir aksesuar” diyorlar

Birileri binlerce yıllık bir tarihi olan bu cahiliye kalıntısını başarılı bir şekilde pazarladı ve “moda”ya dönüştürdü.

Televizyon dizilerindeki kahramanın kollarında dövme var… Tuttuğu takımın oyuncusunun kollarında dövme var ve manevi boşlukta sallanan genç, beğenilme duygusunun farklı olma baskısının da verdiği coşku ile koşup yaptırıyor dövmeyi…

Şüphesiz genç dövme boyalarındaki çok sayıda kimyasalın kanserojenik olduğunu ve cilt kanserini tetiklediğinden bi haber… Peki, doktorlar neden gündem oluşturmuyor?

Şüphesiz genç İki Cihan Serveri`nin(sav) “dövme meselesinde” ne kadar hassas olduğunu ve bu fillin yapılmasını lanetlediğini de bilmiyor… Peki, ulema görmüyor mu gidişatı; neden gündem oluşturmuyor?

Diyanet bu konu ile ilgili mutlaka bir hutbe irad etmelidir. Popüler kültürün cahiliye kültüründen devraldığı bu salgınla mücadele adına gençler bilgilendirilmelidir.

Keza İslami yapı ve cemaatler bu konuda hassasiyet göstermeli dövme yaptırmanın haram olduğu konusunda bir farkındalık oluşturmalıdır.

Aslında bu konuda en büyük görev devlete düşüyor. Nesli koruması gerektiği anayasal bir görev olan devlet hiç değilse kamu spotları ile bu büyüyen ve gençliğin ruhsal yalnızlığından, beğenilme duygusundan beslenen bu özentiye cephe almalıdır.

Ayrıca bu sorunun yaygınlaşmasını önlemek için gençliği merkeze alan programlar yapılmalı, TV dizilerinde dövme yapmaya yönelik verilen subliminal mesajlar engellenmelidir.

Osmanlı döneminde ulemanın ve tarikatların yol göstericiliğinde şekillenen; cumhuriyet dönemi ile beraber devletin şekillendirdiği gençlik için artık şekillendirici aygıt televizyonlar, popüler kültürün öncü ilan ettiği sözde sanatçılar, futbolcular, mankenler vs. oldu.

Mesele sadece vücudunu kazıma değil aslında; mesele kendinden utanma, vücuduna şekiller çizdirerek değer kazandığını sanma ve yine şekiller üzerinden karşı cinsi etkilediğini sanma hastalığı…

Mesele psikolojik çöküntü içinde olan gençliğin durumu…