• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA

Organizma olarak Amerikan İmparatorluk çağının sonundayız. Trump, Amerikan imparatorluğunun gerileme dönemi “deli” padişahlarındandır. Evet, organizma olarak Amerika önümüzdeki on yılda kendi sınırlarına çekilmek zorunda ve çekilecek; fakat Amerikanizm çekilir mi, emin değilim.

Amerika evet, bir imparatorluk ve bu imparatorluğu önceki imparatorluklardan ayıran özellikler var.

Misal; Roma, İngiltere’den Afrika’nın Kuzeyine kadar tüm Avrupa’yı, Ortadoğu’yu ele geçirdiği halde küresel bir medeniyet dili inşa edemedi. Ama Amerika küresel bir kültür(süzlük) meydan getirebildi.

Roma, düzeni askeri lejyonlarla sağlıyordu. Amerika Holywood ile Coca Cola ile…

Osmanlı da bir imparatorluktu. Neredeyse Almanya’nın içlerine kadar gidildi. Kuzey Afrika fethedildi. Roma’nın ulaştığı sınırlara ulaşamasa da milyonlarca kilometre kareye egemen oldu. Ama kültür dayatmasında bulunmadığı için dahası kültür pazarlamacılığı yapmadığı için o da silindi.

Amerikan İmparatorluğunu bütün imparatorluklardan ayıran nokta işte bu! Kültür pazarlamacılığı yapmak ve zamana yayarak geleneksel kültürel kodları yok etmek.

Roma kültürü silahla yok etmeye çalıştı, başaramadı. Moğol’un zaten kültür diye bir derdi yoktu, o bir seldi geldi ve yıktı. Osmanlı ise halkların kültürleri ile uğraşmadı, vergisini verdiği müddetçe, isyan etmediği sürece inanç biçimlerine karışmadı.

Amerika ise şu saydığımız 3 imparatorluğun da kodlarından bir şeyler aldı. 1990’a kadar –özellikle Sovyetlere karşı- Roma tarzı siyaset güttü. Dünyanın her tarafına lejyon birlikleri yerleştirdi. Sovyetler’i çepeçevre kuşattı ve yıkılmasını bekledi.

Sovyetler yıkılınca yeni düşmana(İslam) karşı Moğol stratejisi ile hareket etti. Yüzbinlerce Amerikan askeri Afganistan ve Irak’ta taş üstünde taş bırakmadı. Tıpkı Moğollar gibi saldırıyorlardı ve direnenler merkezi bir otorite tarafından yönetilmedikleri için(iç ihtilaflarımız) NeoMongol hakimiyeti sağlandı.

Irak ve Afganistan düştükten sonra Amerika, Osmanlı tarzı siyasete yöneldi. O topraklardan devşirilen valiler ülke yönetmeye kalkıştı. Karzailer, İbadiler, Malikiler Amerika’nın Osmanlı siyaset tarzının ürünüdür.

Amerikan İmparatorluk organizması yoruldu ve yeni bir şey deniyor: Kültürel egemenlik çağı… Amerika, savaşların çıkarları korumak ve yeni çıkarlar sağlamak için çıkarıldığını iyi bilen bir akıl tarafından yönetiliyor ve bu akıl yavaş yavaş tüm sorunlu bölgelerden geri çekilmenin zamanının geldiğini görüyor.

Çünkü kendi kültürünü ve yaşam biçimini küresel bir kültürele dönüştürdü. Coca Cola içen, hamburger yiyen, egoist, kibirli, eğlenen, hovarda bir kültür…. Dünyanın her yerinden Amerikan şirketlerine milyarlarca dolar akıyor zaten.

Amerika’nın sürüleştirme projesi neredeyse tüm dünyada meyvesini verdi. Holywood ve yerli medyanın ürünü olan bu nesil kültürsüzlükle övünüyor ve hızla Amerikalı oluyor.

Bana bir Amerikan yemeği sayabilir misiniz? Binlerce Amerikan filmi izlediniz ve bildiğiniz tek Amerikan yiyeceği hamburger ve patates cipsi… Ama şu an milyonlarca Amerikalı olmayan insan hamburger ve patates cipsine bayılıyor. Sarma dolma değil hamburger istiyor yeni nesil. Bu bir felaket!

“Pis zenci” repliğinden “hey adamım”a kadar binlerce örnek vermeye gerek yok. Amerikan devleti gerilese de ve kendi doğal sınırlarına çekilse de Amerikan kültürsüzlüğü dünyayı kasıp kavurmaya devam edecek.

İş bu noktada ne Hint mistisizmi ne Japon tarihselciliği ne de Çin’in kapalı toplum modeli bu kasırgaya karşı direnemez. Çünkü bu kültür hoppalık kültürüdür ve hoppalık her yerde!

İş bu noktada kültürsüzlüğün ve görgüsüzlüğün (araçta son ses müzik dinleme görgüsüzlüğü için bakınız Holywood filmleri) evrensel bir kabule dönüştüğünü hepimiz görüyoruz.

Peki, kim ne ile bu kasırgaya direnebilir?

Bu soruya Müslümanlık dışında bir cevap veremiyorum. Çünkü Çin’in insan yetiştirme tesisleri tarihti, Japon’un öyle, Hindu’nun öyle… Tarih yani gelenek… Amerika bu medeniyetlerin tarihini (geleneklerini) Cola ile Pepsi ile diskoteklerle, barlarla, fuhuşla kısacası sınırsız zevkle bombaladı… İnsanlar tarihlerinden, geleneklerinden koptular…

O halde bu kültürsüzlüğe bombalanmamış bir şeyle direnmek gerekiyor: İslam… Evet, İslam’ı Müslümanlar üzerinden bombaladılar, milyonlarca Müslüman katledildi; ama İslam her saldırı sonrası o enkazın içerisinden bir kez daha ayağa kalktı. Çünkü İslam insan üretme tesisidir. Bakınız Amerikan emperyalizminden en fazla nefret edilen ülkeler hala Müslümanlardır neden? Oysa Kamboçyalılar, Vietnamlılar, Japonlar, Koreliler… Evet, bu ülkelerin tamamı Amerikan saldırısına uğradı ama nefret oranı düşük? Neden? Çünkü dönüştürüldüler. Amerikanizme yani şehvete, tüketmeye ve eğlenmeye esir oldular

O halde Amerikanizm zevkperestliğine karşı insanlığın elinde Kur’an’dan başka bir şey kalmadı. Ya insanlık Kur’an’i bir yaşamla Amerikanizm taklitçi yaşamından kurtulur ya da aşağılık maymunlar ve domuzlara dönüşür.

Dikkat edin!!! Maymun taklit eder, domuz ise doymak nedir bilmez. Amerikanizm ise sadece budur.

Amerika’nın yıkılıp yıkılmaması çok da önemli değildir ama Amerikanizm yıkılmalıdır. Bu kültürsüz ve zevkperest sistemi yıkmak insanlığın boynundaki fazdır