• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...

90’lı yıllarda askerin çarpık zihniyetini sergileyen en can yakıcı ifade “analar Mehmetçik doğurur, ama Skorsky doğurmaz” sözleridir.

İddiaya göre ateş altındaki askerler helikopter desteği isteyince helikopterin düşürülme ihtimalini değerlendiren komutan bu cevabı vermiş!

Komutana göre “Analar skorsky doğurmaz, o halde asker ölsün”

PKK yöneticisi Mustafa Karasu’ya göre de “savaşmayacaksa çocuklar analar niye doğursun ki”

HDP İl Binasının önünde oturan annelere Karasu’nun verdiği cevap bu… Korkunç derecede robotik, militarist ve örgütü merkeze alan bir cevap.

Devam edelim…

Çocuklarını isteyen anneler için “Onların yaptıkları çocuk, evlat sevgisi falan değil. Evladını, çocuğunu sevenler özgürlük mücadelesinden yana olurlar. Önderlik Kürt halkını eleştiriyordu; özgürlük mücadelesi vermiyorsan niye doğuruyorsun?” ifadelerini kullanan Karasu cümle arasına “önderliği” (Apo’yu) sıkıştırarak aklı sıra önlem alıyor: bak bunu ben değil önderlik söylüyor.

Annelerin yürek yangınını “psikolojik savaş yöntemi” olarak değerlendiren Karasu ergen bir solcu gibi meseleye yaklaşıyor. Buyurun kendi ifadeleri

“(annelerin) Neyini anlayışla karşılayacağız? Anlayışla karşılamıyoruz. Onlar özel savaşın parçası olarak geliyorlar. Kandırılmışlar. Kandırılmışlar anlayışla karşılanır mı? Onların yaptıkları çocuk, evlat sevgisi falan değil. Evladını, çocuğunu sevenler özgürlük mücadelesinden yana olurlar. Önderlik Kürt halkını eleştiriyordu; özgürlük mücadelesi vermiyorsan niye doğuruyorsun? Özgür vatan yoksa özgürlük yoksa niye çocuk doğuruyorsun?”

Karasu’nun özgür vatan repliği bir yerde dursun da birkaç ay öncesine gidelim. Tarih hani şöyle milattan önce falan değil; 28 mayıs 2019.

 “Zaten Önder Apo’nun gerçeğinde devlet kurma anlayışı yok. 'Devlet özgürlük getirmez' Önder Apo, 'Verseler de kabul etmem' dedi”

Yukarıdaki sözleri söyleyen kim? Mustafa Karasu… Yani Karasu’nun şahitliğine göre Apo Kürt kadınına hem “Özgür vatan(Kürdistan) yoksa niye çocuk doğuruyorsun?” diyor hem de 'Devlet özgürlük getirmez, verseler de kabul etmem' diyor.

Anlaşılan o ki Kürtlerin acılarının sonucu olarak ortaya çıkan  PKK Kürtlerin acılarının sebebi olmaya devam ediyor.