• DOLAR 32.482
  • EURO 34.547
  • ALTIN 2472.605
  • ...

Kürdistan’dan gelen kafileye yönelik linç girişimi ve sonrasında yaşananlara, Kürt-Türk insani özelliklerini kaybetmemiş pek çok kesimden tepki geldi, geliyor.

HDP’den bir açıklama geldi mi diye googleye yazdım. Yok.

Resmi twitter adreslerinde Meral Danış Beştaş  16 saniye bu konu ile ilgili konuşuyor. Muhtemelen olay yeni olduğu için Beştaş kısa konuşmuş; ama olayın detayları ortaya çıktığında da resmi twitter sayfalarında da bir açıklamada bulunulmamış.

Eşbaşkan Sezai Temelli son twit olarak ”IŞİD barbarlığına karşı #RojavaDevrimi 7 yaşında...” demiş... Trabzon meselesi yok

Diğer Eşbaşkan Pervin Buldan konu ile ilgili twit atmamış.

Ondan önceki eşbaşkan Filiz Kerestecioğlu da bu konu ile ilgili twit atmamış. Sanırım twitterı RT etmek için kullanıyor... Gah ağaç kesilmesini RT etmiş, gah Büyük Gezi Direnişini falan filan

HDPli vekil Garo Paylan, Osman Kavala ile ilgili twit atmış, Canan Kaftancıoğlu’na arka çıkmış, hatta cep telefonlarına gelen harçları da konu edinmiş ama Trabzon yok. 

Hülasa soldan gelenlerin gündemi hala gezi... Görebildiğim kadarı ile HDP’den sadece Ömer Faruk Gergerlioğlu konuya hassasiyet göstermiş.

Gelelim Kürtlerin oy verdiği bir diğer partiye...

AK Parti üst yönetiminden konu ile ilgili bir açıklamaya rastlamadım.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu sosyal medya hesabında yerinde bir açıklamada bulundu. Ve Kürdistan Yönetimi bayrağına saygı duyulması gerektiğini belirterek özür dilenmesi çağrısında bulundu.

Bir de HÜDA PAR’a bakalım dedim. Öyle ya Kürtlerin oy verdiği bir diğer parti HÜDA PAR..

Hüda PAR Genel Başkan yardımcısı Sait Şahin açıklamada bulunmuş. Paylaşım şu şekilde:

 “Kürt/Kürdistan karşıtlığını körüklerseniz Kürtlerin kopuşunu, ülkenin bölünüşünü hızlandırırsınız. Kürt/Kürdistan düşmanlığı, ülkeyi bölmek isteyen emperyalist planlara hizmet ediyor. Yıllardır söylediğim bir şey var: Türkiye'yi Türkçülük yapanlar bölüyor/bölecek”

Evet, attığı twit bu

Partinin bir diğer genel başkan yardımcısı Abdullah Aslan hem olayla ilgili hem de valiliğin açıklaması ile ilgili eleştirel birer twit atmış. Yetmemiş bir de olayı Doğruhaber gazetesindeki köşesinde değerlendirmiş..

Bir pasaj alalım “Trabzon’da da olsa Trablusgarp’da da olsa fark etmez; Irkçılık bölücülüktür... Irkçılık gericiliktir... Irkçılık bühtandır... Irkçılık iftiradır... Irkçılık düşmanlıktır... Irkçılık en büyük yalancılıktır... Irkçılık hastalıktır... Irkçılık şeytanlıktır...”

Az da olsa Kürtlerin oy verdiği bir diğer parti CHP... (hoş 31 Martta az değildi CHP’ye ciddi derecede oy verdiler ama)

Trabzon’daki linç girişimi ile ilgili CHP üst yönetiminden de bir açıklama gelmedi; ama CHP’li Mehmet Bekaroğlu sert bir açıklamada bulundu ve linç girişimini eleştirdi.

Toplama bir yazı gibi oldu.. Kendimizden bir cümle ekleyip bitirelim...

O turistler İran’da o atkı ile dolaşabilirlerdi muhtemelen başlarına bir şey gelmezdi

O turistler Irak’ta o atkı ile dolaşabilirlerdi muhtemelen başlarına bir şey gelmezdi

O turistler Suriye’de o atkı ile dolaşabilirlerdi -savaşı hariç tutarsak-  muhtemelen başlarına bir şey gelmezdi.

Türkiye’de de başlarına bir şey gelmemeliydi