• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...

Dünyanın en büyük suç(gasp) çetesi hangisidir diye sorsam hemen akıllı telefonunuzdan cevap ararsınız değil mi?

Ben de öyle yaptım, sordum Google ‘ye… Dünyanın en bilgili arama motoru olabilir ama zeki değil! Cevabı veremedi. Fakat hakkını yemeyelim dünyanın muhtelif yerlerindeki envai suç örgütlerinden derlemeler çıkardı önüme.

Japonya`dan Amerika kıtasına Asya`dan Latin ülkelerine pek çok suç örgütünün ismi geçiyor ama en popüler, en gaddar, en harami, en ahlaksız, en soysuz olan listede yoktu. Sanırım bir yerlerde kollanıyor. İsminin ‘çete` ya da ‘gaasıp` olarak geçmemesi için özen gösteren güçlü ağababaları var arkalarında

Evet, neredeyse hepsinin amblemi vardı. Neredeyse hepsi adam öldürmede, sindirmede, haraç almada ve dahası zehir saçmada oldukça mahir.

Kimi göğsüne dövme yaptırıyor kimi farklı saç şekli ile dikkati çekmeye çalışıyor. Hepsi kibirli…

Mesela Nairobi merkezli The Mungiki kafa kesmekle meşhur… Google`da bu yapının suç örgütü olduğu geçiyor.

Amerikan filmlerindeki motosikletli çeteleri de izlemişsinizdir. Adları Hell's Angels… Yani cehennem melekleri…  Onlar da suç örgütü.

Yakuza`dan Mongolslara kadar onlarca suç örgütü var… Keza İtalyan mafyasından Çeçen mafyasına Meksikalı uyuşturucu baronlarından Irkçı bir neo-nazi çetesi olan Aryan Kardeşliğine kadar pek çok gasp/hırsızlık/uyuşturucu çetesinin ismi geçiyor ama onun adı suç örgütü olarak geçmiyor.

İlginçtir 70 yıldır net bir şekilde var ve işlediği onca suça rağmen ‘çete` sayılmıyor. Neden? Çünkü arkası sağlam!

Mesela  -kimi zaman bir evi, kimi zaman bir zeytinliği- gasp ediyorlar, gaspa direnenlerin kimi zaman bacağına kimi zaman kafasına sıkıyorlar hatta bu kafaya sıkmaların bir kısmı kameralar önünde olmasına rağmen herhangi bir yaptırıma uğramıyorlar.

Geçen yıl down sendromlu bir genci kaçırdılar, fidye almak için değildi bu eylemleri… Varlıklarını türlü yollarla ispatlama hastalığına yakalandıkları için bu tarz suçlar işliyorlar

İki ay önce tekerlekli sandalyede bir engelliyi öldürdüler… Ölüm nedeni zafer işareti yapmaktı!

Daha geçen ay 65 kişiyi öldürmüştü. Son eyleminde 4 bin kişi yaralandı. Suç işlerken hiçbir ayırıma gitmiyorlar onlar için yaşlı-genç, kadın-erkek fark etmiyor. Mesela geçen gün bir hemşireyi vurdular ama Google zeki olmadığı için 70 yıldır dünyanın en büyük suç örgütü olan bu yapıyı hala örgüt/çeteler kategorisine almamış…

Bayrağı olan, tankları olan, savaş uçakları olan, misket bombaları olan bir gasp çetesi…

Evet sizin de gördüğünüz gibi büyük yolsuzluklar yapanlarla nasıl ki hesaplaşılmaz ve onlar zaman içinde ‘iş adamı` kategorisine girer dünyanın en büyük suç örgütü de zaman içerisinde yaptığı cürümlerden azade sayıldı ve ‘dev(let)leştirildi`.

Yarın bayram… Bir dahaki bayramda bu suç örgütünün dağıtıldığının haberini almayı temenni ederek bitirelim… Bayramınız mübarek ola!

Bu arada –varsa- hala meseleyi çözemeyen, not olsun: israilden bahsediyorum.