• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...

Biliyorum başlık üzücü ve Kudüs Müslümanların kırmızıçizgisi… Ama gerçekler de çok acı.

Evet, elveda Kudüs… Elden çıktığını Siyonist rejimin başkenti olacağını galiba ben de göreceğim.

Kudüs konusunda önce nabzımızı tuttular… Test ettiler ve adım adım ilerliyorlar.

ABD “Büyükelçiliğimizi Kudüs`e taşıyacağız” kararı aldığında İslam Dünyasının nabzına elini değdirdi Türkiye`nin İslam İşbirliği Teşkilatını toplaması bir “tık”tı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde 128 ülkenin ABD`nin kararına karşı çıkması da bir “tık”tı.

ABD küresel şeytan… Her “tık”tan sonra biraz düşündü. Beden tepki verip ayağa mı kalkacak yoksa bu cılız “tıklarla” idare mi edecekti.

Yok, koca dev ayağa kalkmadı.

ABD böyle bir girişimde bulunursa “ABD ile olan ilişkilerimiz sona erer” diyen olmadı.

ABD büyükelçisine “kapıyı gösteren” olmadı.

Petrol silahını kullanan bir ülke görmedik.

Anlaşılan dev, ölmese de bitkisel hayattaydı. Bitkisel hayatta olmasının nedeni asla ve kat`a güçsüzlük değil. Meselenin tek bir nedeni var: Hissizlik.

Buyurun ispatı,

Kudüs meselesinde tavır takınmayan ülkelerin Suriye`de nasıl canhıraş bir öfke ile savaştıklarını görüyoruz. Kudüs konusunda zayıf davranan hangi ülke taraf olduğu savaşta zayıflık emaresi gösteriyor?

Yemen savaşı keza aynı şekilde…

İslam dünyası zulme olması gereken nefretini, zalime yönelmesi gereken namlusunu biribirine yönelttiği için, Trump Kudüs konusunda bu kadar küstahlaşabiliyor.

Tamam, anladım Arap dünyasındaki liderlerin İslami damarları kurumuş… Be hey vicdansızlar sizden öncekiler hiç değilse milliyetçi saiklerle Arapçılık duyguları ile Kudüs`e sahip çıkıyordu. Sizde ne Araplık kalmış ne Müslümanlık…

1.Haçlı seferi sırasında Haçlı ordularına direnen I. Kılıç Arslan`dı. Kılıç Arslan Birleşik Haçlı ordularına üstün gelemedi. Defalarca savaştı, vur-kaç taktiği denedi. Haçlı ordusunun çok büyük bir kısmını yok etse de gücü sınırlıydı. Haçlılar bu sırada küçük beylik ve valiliklerle de savaştılar ve hepsini birer birer yendiler.

Bugün İslam dünyası evangelist/Siyonist ittifakın deli lideri Trump`a karşı duramıyor çünkü her bir emirlik kendisine sıranın gelmesini bekliyor. Haçlı seferleri sırasında nasıl ki Emirlikler ihanet içindeydi-bu ihanetle varlıklarını sürdüreceklerini düşündüler- bugün de Suud bu ihanetin içindedir.

Nasıl ki ümmeti İslam tek çatı altında birleşip Haçlılarla savaşmadığı için Kudüs elden çıktı, bugün de tavır almayanlar, risk almayanlar yüzünden Kudüs davası ve Kudüs yavaş yavaş elden çıkıyor.

Seçimlere kilitlendik ya… Hatırlatayım bu mevzuyu dedim.