• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...

"Kulunu ( Hz. Muhammed`i ), kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haramdan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa`ya yürüten Allah`ın şanı pek yücedir. Şüphesiz ki her şeyi hakkıyla gören ve işiten O`dur." (İsra, 1)

Kudüs`ten mübarek yer diye bahseden Allah`a şahit olsun ki, Müslümanlar selametin, huzurun, refahın, Mescid-i Aksa`nın Siyonistlerden arındırılmasından geçtiğini bilmelidirler. Kudüs`teki Müslümanlar rahata erdikleri gün dünya üzerindeki tüm Müslümanlar rahata ereceklerdir. Siyonist ve Emperyalist İsrail`in Kudüs`te beli kırıldığı gün Müslümanlar üzerinde oynanan oyunların tamamı son bulacaktır.

Şüphesiz Allah küffarın oyunlarını hakkıyla gören ve işitendir. Zalimin zulmünü hakkıyla gören ve işitendir. Kudüs`teki mazlumların durumunu hakkıyla gören ve işitendir. Şehit analarının gözyaşlarını hakkıyla gören ve feryatlarını işitendir. Dünyanın her bir köşesinde Kudüs için duaya duran Müslümanları gören ve yalvarışlarını işitendir.

İslam âleminin iç karışıklıklarından güç alarak saldırılarını daha şiddetlendirdiği ve Mescid-i Aksa`yı kapatma cüretkârlığını gösterdiği İsrail yüzyıllık planını gerçekleştirmek için paçaları sıvamış durumda.

Suriye`nin içler acısı durumu, Irak`ın parçalanmışlığa doğru gidişi, Türkiye`nin FETÖ belasıyla mücadele etmek zorunda bırakılışı, körfez ülkelerinin kavgası, Mısır`ın darbeci Sisi`ye teslim edilişi… Daha nice İslam ülkelerinin vahim durumunu da ekleyince Siyonist ve Emperyalistlerin Kudüs üzerindeki baskıları şiddetlendirmesine zemin hazırlar niteliğinde…

İsrail yüzyıllık planını gerçekleştirmek için fırsat kollarken İslam ülkelerinin düştüğü içler acısı durumdan faydalanarak, fırsat bu fırsat diye Kudüs`ü başkent yapma hayalini gerçekleştirme çabasına girdi bile. İsrail Müslüman Filistinlilerin ölümleri ve yaralanmalarına aldırmaksızın en sert müdahaleyi tüm dünyanın gözü önünde hiç çekinmeden gösterebilmektedir. ABD`nin İsrail`in Kudüs politikasını destekler mahiyetteki açıklamalarının Siyonist İsrail Devleti`ni şiddette sınır tanımaz hale getirdiğini görüyoruz.

Geçtiğimiz Cuma günü Müslümanların bir araya gelerek Kudüs`ün üzerine lanet gibi çöken İsrail`i protesto etmeleri takdire şayandır. Ancak sadece halkın tepkileri yetmez. En üst ağızdan kınamalarla birlikte İsrail`e yönelik yaptırımların da ela alınması gerekmektedir. İslam Ülkeleri liderlerinin İsrail terör devletini masaya yatırmasının ve en ağır şekilde cezalandırmalarının vakti gelmiştir. İsrail`in Mescid-i Aksay`ı kapatma cüretkârlığına karşı herhangi bir yaptırım olmazsa ve İsrail`e geri adım attırılamazsa Kudüs`e elveda diyebiliriz. Tarih Kudüs`ün Hz. Ömer tarafından şanlı fethini yazdığı gibi, Selahaddin Eyyubi`nin haçlı ordularını mağlup ederek yeniden İslam topraklarına nasıl kattığını yazdığı gibi Kudüs elden giderken eli kolu bağlı oturan, sadece kınamayla yetinen hatta kınamayı dahi lüzum görmeyen yöneticileri de yazacaktır. Bu da bizim için acı bir son olacaktır.

Müslüman her fert şunu iyi bilmelidir ki Kudüs`ün küffardan, Siyonistlerden, Emperyalistlerden kurtuluşu hepimizin kurtuluşudur.