• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...

Medyadan uzak durmayı daha hayırlı görmüşlerdi zamanında büyüklerimiz. İslamî düşünen, yaşayan, benimseyen şahsiyetler... Nedenini sorgulama taraftarı değilim. Öyle olması gerekiyordu çünkü. Haklı sebepler ortaya konularak alınmış bir karar diye bakıyorum olaya…

“Şeytan işi” olarak bakılan televizyon mesela… Mütedeyyin ailelerde uzun yıllar kullanılmadı. Çocukların ahlâkını bozar, İslami aile yapısını kötü anlamada değiştirir, diye hep ırak tutuldu evlerden haklı bir gerekçe ile…

Topluma yön veren, insanları yozlaştıran, kültürlerinden koparan, dine aykırı olan her şeyi olağanmış gibi gösteren, bomboş fikirlerle/bilgilerle beyinleri yıkayan zaten hep medya olmadı mı? Evet, aynen öyle oldu. Medya; insanlar üzerinde o kadar etkili oldu ki, yeni insan modelleri çıkarttı karşımıza. Dinden uzak, merhametten yoksun, şiddete meyilli… öyle ki yıllarca televizyonda izletilen uzak doğu karate filmleriyle kendilerini ninja zannedip sağa sola tekmeler savuran çocuklar, gençler gördük. Bu; bencil, içe dönük, yalnızlaştırılmış bireyler zamanla toplumun ta kendisi oldu.

İzlenmek/izlettirilmek zorunda kaldığımız belli birkaç kanalın fikir aşılaması sonucu peyda olunan/oldurulan tek tip insanlar amaçlandı. itiraf etmek gerekir ki maalesef bir bakıma başarılı oldular da.

Şükürler olsun ki İslami kurum, kuruluş ve kişiler çok geç olmadan bunun farkına varıp medyayı Müslümanlara doğrultulmuş bir silah gibi kullanan Siyonistlerin eline bırakmadı. Toplum üzerinde etkisi bu kadar bariz olan bir aracın, yani medyanın, Müslümanları dinlerinden uzaklaştırmayı amaçlayan din düşmanlarının eline terkedilmesi düşünülemezdi. Müslümanların aile yapısını bozmak, onları Kur`an ve sünnet ışığından uzaklaştırmak isteyen ve bu çirkin emellerini gerçekleştirmek için etkin olarak medyayı kullanan Siyonizm`e karşı İslami medya/TV kanalları kuruldu ve bu etkiyi kırmayı başardı. Allah`a sonsuz şükürler olsun.

Müslümanların, teknolojiden yararlanması gerektiğini sıkça dillendiririz. Yaşadığımız çağ itibari ile teknolojisiz bir yaşam sürdürülemeyeceği aşikâr, Eyvallah. Peki, medyanın toplum üzerindeki etkinliği mesabesinde fert ve toplumun ıslahı noktasında bundan faydalanıyor muyuz?  İslmi ölçüyü temel alarak teknolojinin farklı alanlarında  bizler de çeşitleniyor muyuz, bu konuda fert ve camialar bazında biz de kendimizi geliştiriyor muyuz? Doğru haber, dürüst yayıncılık, İslami çizgiden ödün vermeyen kurum, kuruluş, şahısların bu alanda ne kadar çok çabalar, TV kanalları kurar, yayın organları çoğalırsa ve ne kadar çok insanlara ulaşmayı becerebilirlerse bireylerin/toplumun kültürünü, ahlakını, inançlarını, aile saadetini korumak o kadar kolaylaşır.

Müslümanlar, medyada güzel şeyler yapmaz ve uzak dururlarsa; Siyonistler, Müslüman toplumların aklını çelecek, kafalarını karıştıracak, yozlaştıracak, dinden uzaklaştıracak, çocukların tertemiz aklını, kalbini hayali saçma sapan film kahramanlarıyla dolduracaktır. Bunlar İslami aile yaşantının temellerine bomba yerleştirmek için daha çok şey yapacaklardır. Bundan emin olun…

İslam düşmanları Müslüman toplumlara Allah, Peygamber inkârını kabul ettiremezler belki ama bir Hıristiyan yahut bir Yahudi gibi yaşamayı, öyle bir hayat tarzını benimsetebilirler. Onlar gibi yaşamayı başarabilirler. Allah korusun!

O halde şunu unutmayalım ki medya siyonist güçlerin eline terkedilmeyecek kadar önemli ve değerli bir iletişim/erişim aracıdır. Müslümanlar bu aracı etkili kullanmak zorundadır.