• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...

Türkiye`nin gündemde olan birçok problemi varken ne diye bu Memur-Sen`i gündeme aldınız diye sorabilirsiniz. Ama birazdan ifade edeceğimiz meselelerde siz de hak vereceksiniz ki birçok sorunun kilidi Memur Sen`de. Çünkü bir milyondan fazla eğitimli memurun temsilcisi olan bir sendikadır. Yani yetkili sendika…

Memur-Sen yetkilileri takdire şayan olacak birçok güzel çalışmaya imza attılar. Görmezden gelmek haksızlık olur. Başörtüsü için imza kampanyası, dindar öğretmenlerin sakal ile okula gitmesi veya memurların sakallı olarak çalışması hep bu sendikanın aldığı karar ve gayretlerin neticesidir. Halen sakal gibi konularda taleplerini gündeme taşıyor. Tüm iyiler ve salih memurlar adına deriz ki Allah razı olsun.

Memurun, öğretmenin maaşına zam konusunda yapılan görüşmelerde birçok kesimden tepki alsa da bizim nazarımızda bu ikinci plandadır. Çok da önemli değil. Birçok kişi zam konusunda Memur-Sen yetkili sendika olarak daha ısrarcı olsun gibi eleştiriler yapsa da Memur-Sen için biz bu tür eleştirileri gündeme getirecek kadar önemli bulmuyoruz. Bizim derdimiz başka! Nedir o dert? Diye soracak olursanız, deriz ki İSLAMİ DERT! Yani yıllarca İslami haklarından mahrum bırakılmış bir halka sahip çıkacak bir sendika istiyoruz. Elbette bu sendika siyasi bir parti değil. Fakat memurların siyasi partilere üye olamadığı bir ülkede yaşayan bireyler olarak memurun imanını arttıracak bir sendika olmasını beklemek Mehmet Akif İnan`ın kurduğu sendika için çok abartılı bir talep değildir herhalde.

Kurucuları İslami dertleri olan kişilerden oluşan, ilk kuruluş yıllarında çok ezilmiş bir sendika olan Memur-Sen, şu an itibari ile çok büyük bir imkan içinde olmasına rağmen kanaatimizce İslami hizmetler noktasında pasif kalıyor. Yetersiz kalıyor. Zayıf kalıyor. Peki hiç mi İslami hizmeti yok? Elbette var. Allah için biz Memur-Sen`i karalamak veya itibarını düşürmek için yazmıyoruz. Bu sendikanın daha çok bu halka hizmet edip bu halkın imanını ve dünyasını kurtarmasına vesile olmasını istediğimizden dolayı bunları yazıyoruz. M. Akif İnan gibi bir kurucu başkana sahip bir yapının elbette bariz bir İslami kimliği ve söylemi var. Ama şu an, konum itibari ile çapına göre değil. Rüzgâra yön verecek bir çınarken küçük bir ağacın gölgesi gibi görünmek yakışmıyor sana Memur-Sen.

Peki, sözü uzatma derdini söyle be arkadaş! Memur-Sen`den ne istiyorsun? Diyecek olsanız, açık açık ifade edelim ki bu halk dindar, Allah`ı bilen, namazını kılan, ülke menfaatini düşünen, halka sahip çıkan, halkı bilinçlendiren bir memur kitlesi istiyor. Devletin her kurumunda üyesi olan bu çok büyük sivil oluşumdan İslami dernek ve vakıflardan daha fazla İslami etkinlikler yapmasını bu millet bekliyor.

Deseniz ki sendikacılığı bilmiyorsunuz. Sendikacılık demek memurun ve işçinin maddi haklarını işverenlere karşı koruma amacıyla kurulmuş çalışanlardan oluşan yapılardır. Sendikaları sohbet, konferans, İslami davet, İslami çalışma kelimeleri ile yan yana getirmeyin, gülerler diyecek olanlar çıkabilir. Ama biz Batının içimize giren kavramlarını birebir uygulamak zorunda mıyız? Zaten Memur-Sen bu tip adamların kısır düşüncesi yüzünden kabuğunu bir türlü kıramadı. Hatta Memur-Sen bu tür faaliyetler yapınca Batı`nın gölgesinden başka bir şey görmemiş aydın kılıflılardan Memur-Sen`in eleştiriler de aldığını biliyoruz. Ama biz diyoruz ki gelin ön yargıları kıralım. Sendikacılığın toplumdaki karşılığını değiştirtelim. İslam`ın savunucusu olan ve elimizden alınan İslami haklarımızı topluma geri veren bir sendikacılık yapalım. Evet, zamanın lehimize olduğu bu günleri değerlendirmek zorundayız.

Bu ülkede emperyalistler bozguna uğradı. 15 TEMMUZ şairin dediği gibi ‘`Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın`‘ bu halkın gövdesini siper ederek kazandığı bir zaferdir. Bu zaferden sonra şer güçlerin aleyhine her şey döndü. Milletin hayrını isteyen hayırlı kurumlar bu fırsatı maddi çıkar için değil, İslami bir zafer için kullanmalıdırlar.

Bu yüzden ne olur Memur-Sen zayıf kalma. Üyelerine İslami bilinç aşıla. Bunun için konferans mı gerekiyor, sendika binalarında seminer mi lazım daha bilmeyiz. Sen kafası çalışan, ülkenin en zeki kişilerini üye olarak içinde barındıran bir sendikasın. Gerisini düşün ve icraata geç. Ama ne olur GEÇ KALMA. Çünkü zalimin eline fırsat geçerse son pişmanlığın fayda vermez.

Halkımıza İslami değerlerini geri kazandıran memurlara selam eder Allah`a emanet olun deriz.